Majdnem üres a hűtő? Dorinának és Évinek ez nem jelent akadályt!

cukkini Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfi Attila UFF-videó Péterfi-Nagy Évi húsmentes Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF (Unokáink is Főzni Fogják) egy trendi, videós gasztroblog. Két cuki feleség (Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró) bebizonyítja, hogy a mai lányok is tudnak főzni, sőt! Bármit is találnak az akár félig üres hűtőben, azt jól megfőzik. És ahogy a férjek, Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) elégedetten nyalogatják az ujjaikat a finom falatok után, úgy ti is bárkit megfőzhettek a könnyen elkészíthető fogásokkal, ha követitek a videót és a cikkhez kapcsolódó receptet a Life.hu-n.

Ezen a héten nem könnyű a dolgunk, hiszen szinte teljesen üres a hűtő, de azért nincs számunkra lehetetlen! A most elkészített ételből hiányzik ugyan a hús, de ha megfőzitek, tapasztalni fogjátok, hogy mégsem maradtok éhesek. Az üres hűtő után újabb akadályba ütköztünk, amint a nokedli kiszaggatására került volna sor, de jól kivágjuk magunkat. Nézzétek csak!

Cukkinipörkölt nokedlivel

Hozzávalók 4 személyre:

3 db cukkini
1 fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
olívaolaj

Nokedli:

2 db tojás
kb. 350 g liszt
víz

olaj

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk. Olívaolajon megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, pirospaprikát keverünk hozzá, és egy pici vizet. Erre jönnek a megmosott, felkarikázott cukkinik. Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük. Fedő alatt pároljuk. Amikor megpuhult a cukkini, már kész is.

Közben elkészítjük a nokedlit is. A tojásokat egy tálba ütjük, összedolgozzuk a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy közepes sűrűségű, galuskatésztát kapjunk. A tésztát galuskaszaggatóval szaggassuk lobogó sós vízbe. Ha a tészta megfőtt, feljön a víz tetejére. Leszűrjük, vízzel leöblítjük, leszűrjük, és kevés olajjal összekeverjük.

Extra tippünk:

Ha nincs nokedliszaggatód, megteszi a sajtreszelő belseje is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.