Mi lesz ebből? Évi hűtőjében húsra és káposztára akadtunk

hús Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfi Attila mézes-mustáros Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF (Unokáink is főzni fogják), Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a sütéshez-főzéshez kedvcsináló fiatalos, jó hangulatú videóblogja. Mostantól egy-egy részt akár Te is szerkeszthetsz. Nem kell mást tenned csak fotót küldened az info@uffblog.hu címre a hűtőd tartalmáról, és a lányok kiötlenek belőle valami finomságot. Emellett a férjek, Pély Barnabás és Péterfi Attila (B the First) nem csak elfogyasztják a mennyei falatokat, hanem írnak hozzá neked egy dalrészletet. Kövessétek videóinkat és a cikkhez kapcsolodó receptet itt a Life.hu-n!

Az első hűtőképet Évi hozta, és őt ismerve: persze, hogy van hús a hűtőjében, Dorina legnagyobb örömére. Még jöhet néhány alapanyag, és kezdődhet is a küldetés! A végeredmény egy igazán ínycsiklandozó finomság. A konyhai baleset ellenére jó a hangulat, arról már nem is beszélve, hogy a fiúk igencsak meghatották Évit...

Mézes-mustáros hús dinsztelt káposztával

Hozzávalók 4 személyre:

500 g sertéshús
1 fej káposzta
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál méz
3 evőkanál mustár
libazsír

bors
olaj
3 evőkanál ecet (ízlés szerint)
1-2 evőkanál cukor (ízlés szerint)

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, aztán sózzuk, borsozzuk. Libazsírral kikenjük a sütőtálat. A hússzeleteket belefektetjük. A mézet és a mustárt összekeverjük és bekenjük vele a húsokat. 180 fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb. 50 perc alatt készre sütjük. Olajon megpirítjuk a laskára vágott hagymát, és hozzáadjuk a felszeletelt káposztát, sóval, borssal, cukorral és ecettel ízesítjük. A sertéshúshoz remekül passzol a dinsztelt káposzta.

Extra tipp:

Amikor húst klopfolunk, fedjük le nejlontasakkal vagy folpackkal, hogy ne fröcsögjön a hús leve és ne repüljenek szanaszét a húsdarabok a konyhában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.