Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfi Attila tejszínes tészta csirkehús Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF (Unokáink is főzni fogják), Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a sütéshez-főzéshez kedvcsináló fiatalos, jó hangulatú videóblogja. Mostantól egy-egy részt akár te is szerkeszthetsz. Nem kell mást tenned, csak fotót küldened az info@uffblog.hu címre a hűtőd tartalmáról, és a lányok kiötlenek belőle valami finomságot. Emellett a férjek, Pély Barnabás és Péterfi Attila (B the First) nemcsak elfogyasztják a mennyei falatokat, hanem írnak hozzá neked egy dalrészletet. Kövessétek videóinkat és a cikkhez kapcsolódó receptet itt a Life.hu-n!

Most végre benézhetünk egy fiú hűtőjébe is, nagyon izgi. Mindig is kíváncsiak voltunk, hogy egy férfi vezette háztartásban miket találhatunk, hát tessék! Az elkerülhetetlen édességek és sör mellett azért olyan kincsekre is bukkantunk, amikből kiadós ebédet vagy vacsit lehet rittyenteni. Következzék egy amolyan igazi fiús kaja és Olivér dala!

Tejszínes-zöldséges csirke tésztával

Hozzávalók 4 főre:

400 g csirkemellfilé
500 g tészta
1 db cukkini
2 db sárgarépa
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
200 ml tejszín

bors
bazsalikom
150 g sajt (a tetejére reszelve)
olívaolaj

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozzuk. A tésztát enyhén sós, olajos, lobogó vízben megfőzzük. A paradicsomot, a cukkinit és a megpucolt répát felkarikázzuk. Olajban a zúzott fokhagymát megforgatjuk, mehet rá a hús. Aztán a kifehéredett húsra a zöldségek. Fedő alatt pároljuk, közben sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Amikor már minden megpuhult, felöntjük tejszínnel és összerottyantjuk. Közben sajtot reszelünk, leszűrjük a tésztát és tálalhatunk is.

Extra tipp:

Hogy milyen az "al dente" tészta? "Ami jó a fognak" - avagy haraphatóra, roppanósra főzött tésztát jelent. Az olaszok így szeretik, ám a magyaros receptekhez nem feltétlenül passzol. A száraztészta nagyjából a súlyának dupláját szívja magába a főzővizéből. Tehát ha 50 deka tésztát teszünk fel főni, akkor 2 liter vizet forraljunk fel, kevés sót hozzáadva! Ha a tésztát azonnal szeretnénk fogyasztani, akkor a főzővízbe keverhetünk egy kis olajat is. Ha viszont később tálalnánk, akkor csak miután hideg vízzel leszűrtük, egy tálban forgassuk össze 1-2 evőkanállal.
Nem lesz túl nagy felfordulás - így készül a hamis gulyáshttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140416-unokaink-is-fozni-fogjak-hamis-gulyas-petra-hutofotoja-alapjan.htmlAz UFF (Unokáink is főzni fogják), Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a sütéshez-főzéshez kedvcsináló fiatalos, jó hangulatú videóblogja. Mostantól egy-egy részt akár te is szerkeszthetsz. Nem kell mást tenned, csak fotót küldened az info@uffblog.hu címre a hűtőd tartalmáról, és a lányok kiötlenek belőle valami finomságot. Emellett a férjek, Pély Barnabás és Péterfi Attila (B the First) nemcsak elfogyasztják a mennyei falatokat, hanem írnak hozzá neked egy dalrészletet. Kövessétek videóinkat és a cikkhez kapcsolódó receptet itt a Life.hu-n!UFFOrigoHa minden kívánság szó szerint teljesülne: gombával töltött paradicsomhttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140326-unokaink-is-fozni-fogjak-gombaval-toltott-paradicsom.htmlAz UFF (Unokáink is Főzni Fogják) egy trendi, videós gasztroblog. Két cuki feleség (Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró) bebizonyítja, hogy a mai lányok is tudnak főzni, sőt! Bármit is találnak az akár félig üres hűtőben, azt jól megfőzik. És ahogy a férjek, Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) elégedetten nyalogatják az ujjaikat a finom falatok után, úgy ti is bárkit megfőzhettek a könnyen elkészíthető fogásokkal, ha követitek a videót és a cikkhez kapcsolódó receptet a Life.hu-n.UFFOrigoPadlizsánkrém és Pély Barnáék nagy lebukásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140319-unokaink-is-fozni-fogjak-padlizsankrem-lebukassal.htmlAz UFF (Unokáink is Főzni Fogják) egy trendi, videós gasztroblog. Két cuki feleség (Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró) bebizonyítja, hogy a mai lányok is tudnak főzni, sőt! Bármit is találnak az akár félig üres hűtőben, azt jól megfőzik. És ahogy a férjek, Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) elégedetten nyalogatják az ujjaikat a finom falatok után, úgy ti is bárkit megfőzhettek a könnyen elkészíthető fogásokkal, ha követitek a videót és a cikkhez kapcsolódó receptet a Life.hu-n.UFF--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.