Kihívás teljesítve: így párosítottuk a csirkét csicseriborsóval

Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfi Attila UFF-videó Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina, énekesnő és Péterfi-Nagy Évi, újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Ti hűtős képeket küldtök nekik, a lányok kitalálják, elkészítik az ételeket, a férjek pedig - Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) - megzenésítik és megeszik! Kövessétek videoreceptjeiket minden héten itt a Life.hu-n!

Magdi kihívás elé állított minket, nem kaptunk egyszerű feladatot. Mi még tetéztük azzal, hogy a kertben akartuk elkészíteni e heti videónkat is. Sikerült Magdi és a saját elvárásainkat is teljesíteni. A végeredmény olyan finom lett, hogy UNOKÁINK IS FŐZNI FOGJÁK! Figyeljetek csak! :-)

Grillezett csirke csicseriborsó-salátával 4 főre:

800 g csirkemellfilé
fél csomag chili
olaj
1 doboz csicseriborsókonzerv
fél fej lilahagyma
fél csokor petrezselyem

bors
citrom

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és chilis olajban pácoljuk. Legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Aztán a grillre tesszük a húsokat, sütés előtt közvetlenül sózzuk őket. A salátát összekeverjük: csicseriborsókonzerv, fél lilahagyma felkockázva, petrezselyem felaprítva. Sózzuk, borsozzuk, és citromlével illetve olívaolajjal ízesítjük. Ezzel a salátával tálaljuk a megsült húst.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.