Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják ajvár Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem! 

Az ajvár szerb eredetű paprikakrém, bár a neve török. Hallottuk már, hogy ezt nevezik a vegák tatárbifsztekének vagy a szegények kaviárjának is. Szerintünk nem kell semmihez hasonlítani ezt az egészséges finomságot. Pirítósra kenve a legelterjedtebb, de húsok, levesek, mártások vagy salátaöntetek ízesítésére is kiváló. Jó étvágyat!

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

2 db padlizsán
6 db kápiapaprika
1 db hegyes erős paprika
4 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma

bors

A paprikákat megmossuk, tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amikor itt-ott feketedik, akkor kész, kivesszük és lehúzzuk a bőrüket. A paradicsomot is meghámozzuk - ha forró víz alá tartjuk, utána könnyedén lejön a bőre. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és kis olajon megpirítjuk. A padlizsánokat megmossuk, felszeleteljük, és felkarikázva olívaolajon megsütjük. (Ne tegyünk túl sok olajat a padlizsánszeletek alá, mert beszívja!) A megsült szeleteket hámozzuk meg. Egy lábosba tesszük a padlizsánt, a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és a felaprított fokhagymagerezdeket. Kb. 15-20 perc alatt összerottyantjuk. Majd levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük. Utána egy dobozba rakjuk, jól kihűtjük, és pirítóssal tálaljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.