A magyar nyarak elmaradhatatlan fogása: így készíts házi lángost!

Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják saját kezűleg lángos Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!

Mint a pizza az olasznak, olyan kedves étel a magyar gyomor számára a lángos. Nemcsak strandokon, piacokon, hanem különböző gasztrofesztiválokon is rendre találkozhatunk ezzel a lágy, kelt tésztából sütött, lepényszerű finomsággal, amely mára igazi hungarikumnak számít. Sajnos nem annyira könnyű étel, mint amilyen könnyű elkészíteni, de mindenképp megéri néhanapján bűnbe esni egy finom, friss lángossal!

Forrás: Thinkstock

Házi lángos (12 darabhoz):

250 g búzaliszt
250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kávéskanál só
1 csomag élesztő
1 db krumpli
300 ml tej
kb. 50 ml víz (amennyit felvesz)
50 ml olívaolaj
1 evőkanál tejföl
olaj a kisütéshez

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk, és egy kis tejben leturmixoljuk. Ettől a tészta puha marad. A hozzávalókat elkeverjük, jól összegyúrjuk, dagasztjuk és kelesztjük kb. 30-60 percig. Utána kisebb darabokra szedjük őket, és letakarva tovább kelesztjük a tésztát még 10 percig. Bő olajban kisütjük a lángosokat. Olyan feltéttel tálaljuk, ami jólesik, mi maradtunk a hagyományos fokhagymás-sajtos-tejfölös megoldásnál.

Ilyen a tökéletes hamburgerhttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140701-unokaink-is-fozni-fogjak-tokeletes-hazi-hamburgert-keszitunk.htmlAz UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!UFFOrigoKihívás teljesítve: így párosítottuk a csirkét csicseriborsóvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140625-unokaink-is-fozni-fogjak-grillezett-csirke-csicseriborso-salataval.htmlAz UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina, énekesnő és Péterfi-Nagy Évi, újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Ti hűtős képeket küldtök nekik, a lányok kitalálják, elkészítik az ételeket, a férjek pedig - Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) - megzenésítik és megeszik! Kövessétek videoreceptjeiket minden héten itt a Life.hu-n!UFF--Tonhalsaláta gazdagon - így turbózd fel a népszerű fogást!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140618-unokaink-is-fozni-fogjak-ez-a-tonhalsalata-gazdagon-receptje.htmlAz UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina, énekesnő és Péterfi-Nagy Évi, újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Ti hűtős képeket küldtök nekik, a lányok kitalálják, elkészítik az ételeket, a férjek pedig - Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) - megzenésítik és megeszik! Kövessétek videoreceptjeiket minden héten itt a Life.hu-n!UFF--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.