Készítsd így a brassóit - és az unokáid is főzni fogják!

Forrás: UFF -
Galambos Dorina Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi Pély Barna UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, és azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Kedvenc fogásaikat ti is elkészíthetitek, ha követitek az UFF-blogot vagy heti receptjüket itt a Life.hu-n.

Ez a kiváló fogás az Erdélyben található Brassó városából származik, állítólag - bár több legenda is napvilágot látott a brassói aprópecsenyével kapcsolatban. Például, hogy egy vonaton dolgozó szakács improvizálta, vagy hogy Brassóy Károly születésnapjára készült - nem tudjuk, hogy mi az igazság. Egy biztos: nekünk nagyon ízlik, és a számtalan elkészítési forma közül mi ezt preferáljuk a legjobban:

Forrás: UFF

Hozzávalók négy főre:

1,5 kg burgonya
70 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
zöldpaprika
paradicsom

bors
petrezselyem
majoránna
pirospaprika
olaj

A húst megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket megpucoljuk, megmossuk és felaprítjuk. Olajban összekeverjük a húst és a hagymákat, borssal, majoránnával, pirospaprikával és petrezselyemmel fűszerezzük. Jól összekeverjük, és minimum fél órát állni hagyjuk a húst. Majd megsütjük, néhány karika zöldpaprikát és paradicsomot adunk hozzá. Vizet is öntünk rá, és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús nagyjából megpuhult, sózzuk. Hagyjuk, hogy a leve elfőjön, és a hús omlósra puhuljon. Közben a burgonyát megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk, enyhén sós vízben megfőzzük. (Könnyen beleszúrható legyen a villa, de ne essen szét a krumpli.) Leszűrjük, és olajban megsütjük. Konyhai törlőkendőn lecsepegtetjük, összekeverjük a hússal, és tálaljuk is. Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.