Így ejtsd rabul a vendégeidet: kínálj nekik almás-habos sütit!

Forrás: UFF -
alma Galambos Dorina UFF-videó Péterfi-Nagy Évi UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!

Ez a recept Dorina anyukájától származik, amit persze módosítottunk kicsit. Az biztos, hogy ha ezt a vendégváró finomságot elkészítjük, akkor nem mennek majd haza a vendégek egyhamar.
Tudtad?! Több mint ezerféle alma van a világon, de ehhez a recepthez elég egyetlen fajta is! :-)

Forrás: UFF

Hozzávalók:

200 g liszt
4 db tojás
4-5 db alma
100 g cukor
1 db citrom
150 g vaj
1 csomag sütőpor
4 evőkanál tej
1 teáskanál fahéj
1,5 evőkanál házi vaníliás cukor
150 g baracklekvár

A tojásokat szétválasztjuk. A liszthez keverjük a sütőport. Az almákat megtisztítjuk, lereszeljük, fahéjjal és fél citrom levével összekeverjük. (Felhasználás előtt kinyomkodjuk a levét.) A tojássárgákhoz megy a cukor, a fél evőkanál vaníliás cukor, a fahéjas alma, a tej, a szobahőmérsékletű vaj. Reszelünk hozzá egy kis citromhéjat. Jól összekeverjük és sütőporos lisztet adagolunk hozzá folyamatos keverés mellett. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 20-25 percig elősütjük. Utána megkenjük baracklekvárral - és hogy mi a további teendő, például hogyan készül a házi vaníliás cukor, az a kisfilmünkből kiderül. A videó az alábbi képre kattintva indul el!

Péter Szabó Szilvia krumplis-baconos csirkét sütött az UFF-lányokkalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20141022-unokaink-is-fozni-fogjak-krumplis-baconos-sult-csirke-peter-szabo-szilvia-receptje-szerint.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!UFF--Készítsd könnyedén: kakaós minitorta tej-, cukor- és gluténmentesen http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20141014-unokaink-is-fozni-fogjak-etelallergiasoknak-ajanljuk-az-uff-blog-tej-es-cukor-es-glutenmentes.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!UFFOrigoBrownie gyorsan és egyszerűen - varázsolj mennyei csokis sütit az asztalra!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20141007-unokaink-is-fozni-fogjak-ime-az-amerikai-brownie-gyors-es-egyszeru-valtozata.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n készítenek el egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is mutatnak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!UFF--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.