csirkepaprikás UFF-videó UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!

Igazi, magyaros finomsággal rukkolt elő mai vendégünk, a politikusfeleség Rogán-Gaál Cecília. És hogy került éppen ő a konyhánkba? Évivel már gyerekkoruk óta ismerik egymást, hiszen mindketten a balatonlellei általános iskola padjait koptatták. A videóból kiderül, hogy mi a családi kedvenc fogás, és hogy történt az, amikor majdnem kigyulladt a konyhájuk... Figyelem, a történetből mi is tanulhatunk! A képre kattintva indul el a videó.

Csirkepaprikás 4 főre

8-10 db alsó/felső csirkecomb
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj

bors
pirospaprika
petrezselyem
majoránna
500 g tészta

A hagymákat megtisztítjuk, a csirkecombokat megmossuk. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd a fokhagymát is megfuttatjuk. Lehúzzuk a tűzről, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a pirospaprikát. Aztán jöhetnek a csirkecombok, és felöntjük félig vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel és majoránnával. Rakhatunk bele egy karika erős paprikát és egy fél paradicsomot is. Így főzzük, míg a hús megpuhul. Ekkor belekeverjük a tejfölt úgy, hogy a tejfölbe merünk a pörkölt levéből, mert így egyenlítjük ki a hőkülönbséget. Összerottyantjuk - és kész is! A körethez a tésztát enyhén sós, olajos vízben kifőzzük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.