Unokáink is főzni fogják! Így filéz egy profi - csirkemellsalátát készítünk

chef Unokáink is főzni fogják salátaöntet saláta UFF-videó csirkemell UFF-blog filézés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!

Ti tudtok csirkemellet filézni? És tudjátok, hogyan kell pontosan tartani a kést, miközben zöldségeket aprítunk? Egy séfet hívtunk vendégül, hogy mutassa meg nekünk mindezt. A videóban az alapvető aprítási technikát és a csirke filézését sajátítjuk el. És tanulás közben egy isteni csirkés salátát is elkészítettünk együtt! A videó a képre kattintva indul el.

Csirkés saláta:

1 db cukkini
1 db paprika
2 db paradicsom
2 db retek
fél fej saláta
3 db újhagyma
1 db csirkemell
olívaolaj

Fűszerek a húshoz:

curry

bors
kakukkfű

A zöldségeket felaprítjuk most már a megfelelő technikával, és jól összekeverjük. A megmosott csirkemellet kifilézzük, leszedjük a bőrét, és a fűszerkeverékünkkel megszórjuk. Serpenyőben a húsok mindkét oldalára kérget sütünk, majd 180 fokos sütőben készre sütjük a csirkemellfiléket. Kiszedjük, és felszeleteljük.

A salátához a dresszing:

olívaolaj
balzsamecet
fokhagyma
bazsalikom
citromlé

bors

Jól összekeverjük az alapanyagokat, és leöntjük vele a salátát, majd a hússzeleteket ráhelyezzük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.