Unokáink is főzni fogják! Gondold újra a pogácsát - próbáld ki sütőtökkel!

Forrás: http://www.uffblog.hu -
Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják sütőtök Péterfi-Nagy Évi UFF-blog pogácsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: készíts velük sütőtökös pogácsát!

Az idén utoljára még visszatérünk a sütőtökre, mert amíg van, nem lehet abbahagyni. A pogácsát mindenki szereti, számtalan módon elkészíthető. De ha túl akarunk lépni a sajtos, tepertős, burgonyás változaton egyszer-egyszer, akkor itt a kiváló alkalom egy sütőtökös pogácsát is kipróbálni.

Forrás: http://www.uffblog.hu

Hozzávalók:

200 g búzaliszt
200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
250-300 g sütőtök (előre megsütjük)
1 ek vaj
1 db tojás
1 db tömlős sajt
200 ml joghurt
1 csomag élesztő

fehérbors

A tetejére:
2 db tojás sárgája
1 csomag tökmag

A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Letakarjuk, fél órát meleg helyen kelesztjük. A sütőt bemelegítjük 180 fokra. Aztán lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe rakjuk őket. Hagyjunk pár centi távolságot, mert a sütőben is megduzzadnak még. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, és tökmaggal megszórjuk. Mehet a sütőbe, kb. 20 perc alatt megsülnek.

A receptet és más érdekességeket a lányok gasztroblogjában találhatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.