Unokáink is főzni fogják! Egy klasszikus újratöltve: így készíts töltött paprikát!

Forrás: Thinkstock -
töltött paprika paradicsom Unokáink is főzni fogják paprika sertéshús
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: készíts velük töltött paprikát.

A magyar konyha számtalan töltött ételt jegyez. Most a töltött paprikára esett a választásunk, amely minden nagymama specialitása. Ezért fontosnak éreztük, hogy ezt majd unokáink is megtanulják. Benne van minden, amit mi magyarok szeretünk: paprika, paradicsom és sertéshús. Mi így készítjük, próbáljátok ki ti is!

Forrás: Thinkstock

A töltelék:

6 db paprika
500 g darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás

bors
petrezselyem
pirospaprika

A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. A hagymákat felaprítjuk, és a többi alapanyaggal egy tálban összegyúrjuk, majd megtöltjük a paprikákat. Ami nem fér bele a paprikákba, azokból gombócokat formálunk. Enyhén sós vízben megfőzzük a paprikákat és a gombócokat egy lábosban.

A paradicsomszósz:

2 liter házi paradicsomszósz (2 doboz hámozott paradicsom és 1 liter paradicsomlé)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál zeller

bors
bazsalikom
petrezselyem
oregánó
olaj

A hagymákat felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd a paradicsomszószt hozzáadjuk. Fűszerezzük, felforraljuk, aztán belerakjuk a kész paprikákat, végül összerottyantjuk, és tálalhatjuk is! ;-)

Jó étvágyat!

A receptet és más érdekességeket a lányok gasztroblogjában találhatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.