Mivel a szárnyas elkaparná a szerencsét... újévi fogásunk: sertéskaraj tejszínes zöldbabbal

Forrás: Thinkstock -
Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják! sertéssült tejszín zöldbab Péterfi-Nagy Évi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki újévi ajánlatukat te is!

Köztudottan nem eszünk szárnyast az év elején, és ha a szilveszteri menüvel nem akarunk sokat bajlódni, akkor van egy ötletünk, ami gyors, sertés, és még egészséges is. Nem hagyományos malacsült, de a siker ezzel is garantált :-)

Sertéskaraj tejszínes zöldbabbal (az UFF-blogon is megtalálható, más finomságok receptjével együtt).

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók 2 főre:

6 szelet sertéskaraj

bors
libazsír
1 doboz zöldbabkonzerv
2 dl tejszín
150 g rizs

A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, mindkét felüket libazsíron megpirítjuk. Majd egy sütőtálba tesszük, ráöntjük a zsiradékot, lefedjük alufóliával, 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Egy lábasban megfőzzük a rizst. Egy másik lábasban pedig olívaolajon pároljuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, majd tejszínnel felöntjük, összeforraljuk. A húst a tejszínes zöldbabbal és a rizzsel tálaljuk.

Izgalmas párosítás: libamáj kaliforniai paprikávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20141219-unokaink-is-fozni-fogjak-libamaj-kaliforniai-paprikaval.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki karácsonyi fogásukat te is!UFFOrigoNe aggódj, te is tudsz jó töltött káposztát készíteni!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20141217-unokaink-is-fozni-fogjak-a-klasszikus-gombocos-toltott-kaposztat.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a videós gasztrokalandba!UFF--Unokáink is főzni fogják Vastag Tomi sajtos rudacskáit!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20141210-unokaink-is-fozni-fogjak-vastag-tamas-enekes-vendegszereplesevel-sajtos-rudat-sutun.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a videós gasztrokalandba!UFF--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.