blogbejegyzés Galambos Dorina blog farsang Unokáink is főzni fogják! szalagos fánk Péterfi-Nagy Évi UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki a szalagos fánkot te is!

Ha már báli szezon és farsang, akkor elengedhetetlen fogás a fánk. Kevés hely van a világon, ahol ne létezne valamilyen fánk. Mindenki készíti és kedveli az édes tésztából készült nyalánkságot. Mi is sokfélét kipróbáltunk, és meg is mutatjuk nektek az eredményt. Elsőként azonban kezdjük a mi magyar, klasszikus szalagos fánkunkkal. Nagyanyáink receptje mindig beválik. Jó étvágyat! :-)

Hozzávalók:

500 g liszt
300 ml tej
30 g élesztő
2 db tojássárgája
50 g vaj
1 evőkanál cukor
1 csipet só
2 evőkanál rumaroma
500 ml olaj (a sütéshez)
sárgabaracklekvár, porcukor a tetejére

A langyos tejbe rakjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe előkészített mélyedésbe öntjük az élesztős tejet, majd a tojássárgákat, a vajat, a sót és a rumaromát. Jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Aztán legalább fél óráig konyharuha alatt meleg helyen kelesztjük. Utána lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. Újabb fél órára letakarjuk a fánkokat. Benyomkodjuk a közepét, és felmelegített olajban megsütjük. Először a tetejét sütjük, fedő alatt, majd az alját már fedő nélkül. Papírtörlőn felitatjuk róla az olajat. Porcukorral és lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.