Sajtos fánk - sós falatka, amely mindenkinek csusszan

Forrás: Thinkstock -
sajtos fánk blogbejegyzés Galambos Dorina blog Péterfi-Nagy Évi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki a sajtos fánkot te is!

Arra gondoltunk, hogy a sok édes fánk közé becsempészünk most egy sósat is, gondolva a nem annyira édesszájúakra is. Ez egy sajttal töltött fánk. Tudjuk, nehéz elvonatkoztatni attól, hogy a fánk édesség, de aki nem hiszi el, hogy a sajtos fánk is mennyei, járjon utána! ;-)

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

300 g liszt
3 db közepes burgonya
300 ml tej
1 csipet cukor
1 db tojás
1 csomag élesztő
2 ek só
2 db tömlős sajt
olaj (a kisütéshez)

A burgonyát héjában megfőzzük, majd burgonyanyomóval átnyomjuk, és a liszthez adjuk. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, és elkeverjük benne az élesztőt. Összekeverjük a lisztet, a burgonyát, az élesztős tejet, a tojást, a sót. Jól összegyúrjuk. Meleg helyen legalább fél órát kelesztjük. Utána fánkokat szaggatunk belőle, amiket megtöltünk a sajttal. Letakarjuk újabb fél órára. Aztán közepesen forró olajban kisütjük őket. Jó étvágyat.:-)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.