Virágkonyha Halmos Monikával: Hideg paradicsomleves körömvirággal

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával -
paradicsomleves virágkonyha Halmos Monika körömvirág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

A körömvirágot leginkább a bőrbajkra kent körömvirágkrémről ismerjük. Kevesen tudják, hogy ez izgalmas ízeket kínáló ehető virág! A körömvirág tartós, a sárga minden árnyalatában az első fagyokig pompázó növény erőt és derűt áraszt magából ez a szívós, régi virágunk, melegséget sugallnak napsárga szirmai. Régen esőjósnak is hívták, mert ha reggel 7 óráig nem nyíltak ki a virágai, az esőt jelentett.

Zöldségeinkre köztes növényként erősítő hatással van, a gyökérfonalférgeket elűzi, és távol tarja a levéltetveket. Könnyen termeszthető, az elszórt magjaiból is kikel. Az üde nyílásukban szedett fészkes virágzatokból kitépkedett sugárvirágok ételfestékként, sáfránypótlóként régóta ismertek. Húsleves, rizsköretek ízesítéséhez tökéletes választás! Az ételeknek sárgás színt és enyhén csípős ízt ad. Sajtos ételekben, omlettekben, sós süteményekben mutatják meg igazi zamatukat a körömvirág aromás, csöppet kesernyés szirmai: fűszeresek, kissé kesernyések. Nyári salátáknak vidám díszei lehetnek az apróbb virágfejek.

A körömvirág az egyik legismertebb gyógynövény is egyben, sokoldalúan használható fel, ezért is érdemes ültetni! Most itt aparadicsom szezonja, a körömvirágok is ott pompáznak a kertben, íme, egy jó kis hűsítő leves a hét végére!

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Hozzávalók: 6 db nagyobb paradicsom, 1 db szép nagy salátauborka, 1 közepes fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet, só, csipetnyi cukor, őrölt bors, 1 kisebb baquette, 8 körömvirág

Az elkészítés módját ITT találod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.