Virágkonyha Halmos Monikával: Levendulás-mézes füge

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával -
virág finomság füge virágkonyha Halmos Monika növény szakács levendula méz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Az ősz kedves üzenete levendulakedvelőknek. Zamatos, ragacsos füge, friss dió és illatos levendula a másodvirágzásból. Meleg harmónia, őszi estére való. Egy pohár olaszrizlinggel a legtökéletesebb választás.

Hozzávalók:

8 db érett füge,
20 dkg dió,
4 evőkanál méz,
8 szál friss levendula,
5 dkg vaj

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Elkészítése: A sütőt felforrósítjuk. A megmosott és megtörölgetett fügéket keresztirányban behasítjuk, majd egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba vagy kis tepsibe állítjuk. A durvára darált vagy késsel összevágott diót a mézzel és a lemorzsolt levendulavirággal összekeverjük, a fügék közepét megtöltjük a mézes-levendulás dióval. Minden füge tetejére egy-egy pici darabka vajat helyezünk, majd a forró sütőbe (vagy grillsütőbe) tesszük 5-6 percre. Ezalatt a gyümölcs átforrósodik, a méz, a vaj és a levendula csodás aromával gazdagítja az édes gyümölcsöt. Forrón kínáljuk.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben. Ha kedvelitek a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez juttok! Halmos Monika blogját pedig ITT találjátok.

Virágkonyha Halmos Monikával: Töltött tökvirág bortésztában, step by stephttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150910-viragkonyha-halmos-monikaval-toltott-tokvirag-bortesztaban-step-by-step.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.VirágkonyhaOrigoVirágkonyha Halmos Monikával: Hideg paradicsomleves körömvirággalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150828-hideg-paradicsomleves-koromviraggal.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: Teli van a tökünk virággal!http://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150727-viragkonyha-halmos-monikaval-teli-van-a-tokunk-viraggal.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.VirágkonyhaThinkstockVirágkonyha Halmos Monikával: Virágos sajtgolyókhttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150626-viragkonyha-halmos-monikaval-viragos-sajtgolyot-keszit.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.Virágkonyha--Virágkonyha Halmos Monikával: Bodzás sajttorta - ettől leesik az állad!http://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150522-halmos-monika-a-virgakonyhaban-bodzas-sajttortat-keszit.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.VirágkonyhaOrigoVirágkonyha Halmos Monikával: isteni gyomsaláta tojással - a kertbőlhttp://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha/20150423-gyomsalatat-keszit-novenyekbol-halmos-monika.htmlBortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.Virágkonyha--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.