Virágkonyha Halmos Monikával: Erotika a tányérban

2016.02.12. 19:03

Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. 

Mit kezdjünk a Valentin-nappal? Utáljuk vagy megtartsuk – nem ez a kérdés. Semmi flanc, felhajtás, pénzszórás. Csak kényeztető finomságok annak, aki tényleg a szívünk csücske. Az estébe csempésszük bele a tavaszt! A tavaszi  illatok sokkal mélyebben hatnak ránk, mint azt gondolnánk. Könnyen felkavarják érzékeinket, és a hormon- és idegrendszerünket. Kár lenne a csábítás kelléktárából kifelejteni az illatos élő virágokat. Már puszta látványuk is pezsdítően hat, hiszen a virág a növény „nemi szerve”, erotikus üzenetet hordoz. Amikor virágot ajándékozunk, a csábítás lehetőségével élünk. A férfiakra általában nincs különösebb hatással egy szál virág, de a kémiai hatásától ők sem menekülhetnek el! Akár az illatanyagukból kipárolgó hatásra gondolunk, akár az ízükben lévő szexuális vonzerőre!

Az étkezésre szánt virágot ne a virágüzletből vásároljuk! És a csokort, amit kapunk, azt se együk meg - hacsak nem a kedvesünk nevelte nekünk, ennivalónak!

Céklahab

Hozzávalók:
40 dkg cékla

őrölt fehérbors
2 dl tejföl
2 tojás
néhány csepp citromlé
csipetnyi cukor
5 dkg vaj

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Elkészítése: Az alaposan megmosott céklákat sütőben puhára sütjük, majd meghámozzuk. Burgonyanyomóval összetörjük, sóval, őrölt fehérborssal, citromlével és egy kevéske cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt, végül a tojásfehérjékből vert habot is beleforgatjuk. Kisebb formákat vagy egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, a masszát belesimítjuk, majd a formákat vízzel tepsibe állítjuk. Előmelegített sütőben 30 percig gőzöljük. Tálalhatjuk azon melegében is, de behűtve, friss zöldsaláta-levelekkel, esetleg egy kis zöldfűszeres joghurt társaságában még jobb.

Mézes csirkemell rózsaszirmokkal

Hozzávalók:
2 szép csirkemell

2 evőkanál méz
2 evőkanál csípős paprikakrém
maréknyi friss vagy szárított rózsaszirom
a bundázáshoz liszt,
2 tojás,
zsemlemorzsa
a sütéshez: olaj

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Elkészítése: A csirkemellekről a húst szépen lefejtjük, majd a négy húsdarab mindegyikét lapjában óvatosan bevágjuk úgy, hogy széthajthassuk. Az így kapott szép húsdarabokat kiverjük, megsózzuk, mézzel és paprikakrémmel megkenjük.  Rózsaszirmokat egyengetünk el rajta, majd szorosan feltekerjük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába bundázzuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.  Az olajból kiemelve lecsöpögtetjük, a hústűt eltávolítjuk belőle és azon melegében kínáljuk. Burgonyás paszternákpüré a legjobb köret mellé.

Ibolya bólé

Hozzávalók:
2 nagy csokor ibolya
1 citrom
1 lime
2 evőkanál cukor
3 dl muskotályos bor
1 üveg pezsgő

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Elkészítése: Az ibolyavirágokat a citrom és a lime levével meglocsoljuk, rászórjuk a cukrot, ráöntjük a bort és lefedve nyolc órán át állni hagyjuk. Leszűrjük, a pezsgővel felöntjük, és máris kínáljuk. A bóléba díszítésül citromkarikákat, ibolyás jégkockákat dobhatunk. Alkoholmentes változatához bor helyett öntsük fel natúr almalével, és gyümölcspezsgővel. A citromkarika, az ibolyás jégkocka ebben is magától értetődő!

 

Címkék:
  • havi
  • heti
  • napi

Ezt olvastad már?
10 / 0