Virágkonyha Halmos Monikával: A legkirályabb levendulás sajttorta bögrében

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával -
virágkonyha Halmos Monika recept levendula sütemény édesség sajttorta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. 

Vagy ha úgy jobban tetszik, cheese cake bögrében, levendulával, rózsalekvárral és friss árvácskával. Nem lehet elrontani! Ízeiben ott a tavasz, a nyár és szerelem, és mivel bögrében készül, a siker nem marad el! Ha bögrében sül, abban is tálalható, ha alumíniumformában, akkor ajándékba, piknikezni vihető.

Hozzávalók:

7 dkg vaj
10 dkg sütimorzsa
30 dkg krémsajt
15 dkg cukor
2 tojás
1 tojássárgája
1 dl tejszín
1 citrom
1 kiskanálnyi szárított levendulavirág
1 kiskanál búzakeményítő
5 dkg rózsalekvár
friss ehető virágok

Forrás: Virágkonyha Halmos Monikával

Elkészítése: A bögréket vagy formácskákat gondosan kivajazzuk, sütimorzsával vastagon beszórjuk. Fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül. Ehhez a krémsajtot simára keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját, majd a tejszínt, fél citrom levét és reszelt héját, a lemorzsolt levendulát. Végül belekeverjük a keményítőt. A masszát a lehűlt formákba porciózzuk, és tepsibe állítjuk. A tepsit 2-3 cm magasságig forró vízzel feltöltjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 150 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már szilárd, de a belseje puha, remegős. Ha kihűltek a tortácskák, rózsalekvárral vékonyan megkenjük, és friss virágokkal kirakosgatjuk a tetejét.

Még több receptet ITT találsz. Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.