Óriási felfedezés! Mégis létezett Atlantisz?

gránit Atlantisz elveszett kontinens Atlanti-óceán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szenzáció - egy óceán mélyén talált szikladarab lehet a sorsdöntő bizonyíték az elveszett város létezésére.

Japán és brazil kutatók nagy mennyiségű szikladarabra bukkantak Rio de Janeiro partjaitól több mint ezer kilométerre, az Atlanti-óceán fenekén, 910 méteres mélységben. Lehet, hogy a legendás Atlantisz nyomait találták meg.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock


Szakemberek megvizsgálták a köveket. Kiderült, hogy gránitokról van szó, amelyek kizárólag szárazföldön képződnek. Ez szerintük arra utal, hogy valamikor egy kontinens létezett a térségben, ráadásul ott, ahol Atlantisz is feküdt a legendák szerint. Roberto Ventura Santos, a brazil földtani intézet egyik munkatársa azt mondta: "Szinte teljesen biztosak vagyunk benne, hogy ez Atlantisz." Az elveszett városról úgy tartják, hogy 12 ezer évvel ezelőtt süllyedt el, magával sodorva egy teljes, fejlett civilizációt.

Civilizációs fenevadak - a pszichopaták itt élnekhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130506-igy-kezeld-a-pszichopatakat-akik-elszivjak-az-energiadat-visszaelnek-szereteteddel.htmlA bika előtt tért meg a torreádor - mi az igazság?http://www.life.hu/tested-lelked/20130502-nepszeru-tortenetek-atveresek-az-interneten-a-bika-elott-tert-meg.html70 éve nem eszik, nem iszik Prahlad Janihttp://www.life.hu/tested-lelked/20130502-fenyevo-70-eve-nem-eszik-nem-iszik-egy-remete-prahlad.htmlDuálpárok - Valóban léteznek?http://www.life.hu/tested-lelked/20130502-mirol-ismerhetjuk-fel-a-dualparunkat-ezoteria.htmlEmberé volt az ufószerű apró csontvázhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130503-nem-ufoe-hanem-embere-volt-a-15-centis-minicsontvaz-amire.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.