a nap cikke csillagjegy horoszkóp ezotéria étel gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit érdemes főzni ahhoz, hogy "megfőzd" a különböző csillagjegyek szülötteit, a Life.hu összeállítása igazi csemegeként szolgál.

A Bikák, az Oroszlánok és a Vízöntők rajonganak a különleges fogásokért, a Rákoknak viszont hagyományos, házias ízekkel kedveskedhetsz. A Nyilasok imádják a mediterrán fogásokat, a Szűz-szülöttek szinte mindig vigyáznak a vonalaikra, ezért náluk szóba sem jöhetnek a nehéz, zsíros ételek.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kos

Nagy húsimádó hírében áll, ezért rendkívül boldoggá teheted, ha ilyen fogásokkal kedveskedsz neki. Arra ügyelj, hogy só, bors és valamilyen karakteres fűszer a keze ügyébe kerülhessen, hogy kedvére ízesíthesse a húsokat. Bár mindennek szereti megadni a módját, nem feltétlenül vágyik fényűző étterembe: ha evésről van szó, a külsőségeknél fontosabb számára, hogy jó minőségű, ízletes ételek kerüljenek az asztalra.

Bika

Azzal nyűgözheted le a legjobban, ha otthonodba hívod vendégségbe, és te magad készíted el a menüsort. Ha nem vagy elég rutinos konyhatündér, rejtsd el jól a készen vásárolt ételek csomagolását a szemétben, mert szíven ütheti, ha kiderül a turpisság. Kezdésnek kis tálkákban kínálj neki különféle szószokat, hogy kedvére mártogathasson - például nyers zöldségeket vagy grissinit -, desszertként pedig rukkolj elő valamilyen csokoládés édességgel. Értékelni fogja!

Ikrek

Az Ikrek jegyűekre ritkán igaz, hogy szívükhöz a hasukon át vezet az út. Nehezen ülnek hosszabb ideig egy helyben, ezért nem lelkesednek a sokfogásos lakomákért. Ha viszont meghívod valahova egy italra, és érdekes beszédtémákkal szolgálsz, nagyon elégedett lesz. Inkább csipegetni szeret, a sós mogyorót, a pisztáciát és a többi rágcsálnivalót nehezen utasítja vissza.

Rák

Az ottonos hangulat máris fél siker egy Rák szülöttnél! Fordíts nagy gondot a terítésre: használj textil szalvétát, gyújts gyertyát és bűvöld el a nagymamától kaputt étkészlettel! A legtöbb Rák szívesen fogyasztja a tenger gyümölcseit, de erről érdemes minden esetben külön informálódni. Az biztos, hogy egy üveg jól behűtött borral nem fogsz mellé! Kínáld házias ételekkel, lehetőleg olyanokkal, melyek régi családi recept alapján készülnek.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Oroszlán

Mindennek szereti megadni a módját, és ez az étkezési szokásaira is igaz. Ő nem híve a kutyafuttában bekapott falatkáknak - készíts inkább több fogásból álló menüsort! Díjazza, ha odafigyelsz az apró részletekre és harmonikusan válogatod össze az ételeket. A tálalásra is ügyelj, nemcsak a finom, de a szép dolgokat is nagyra értékeli!

Szűz

Mivel kínosan ügyel a megjelenésére, szinte soha nem vetemedik arra, hogy - főleg az esti órákban - alaposan megtömje a hasát. Inkább a könnyű fogásokért rajong: szinte minden zöldségféle szóba jöhet nála, de a gyümölcsöket is örömmel fogyasztja. A borokért általában kifejezetten rajong, egy jól eltalált itallal megszerezheted a kulcsot a szívéhez!

Mérleg

Az, hogy hol fogyasztjátok el az ételeket, legalább olyan fontos számára, mint az, hogy mi kerül a tányérjára. Válassz meghitt, csendes helyet, ahol zavartalanul beszélgethettek, és nem kell attól tartani, hogy hangos zenét kell túlkiabálni. A nagyon különleges, sosem próbált ételek ritkán hozzák lázba, jobban szereti az olyan fogásokat, amik nem okozhatnak meglepetést.

Skorpió

Mivel igen szélsőséges jegy, úgy tartják, hogy a konyhában is szeret mindent, ami forró, tüzes, illetve ami jéghideg - a langyos, középszerű fogások viszont kedvét szeghetik. Imádja a karakteres ízeket (épp ezért nagy kedvence a fokhagyma, a bors, a chili, a koriander, a curry), a legtöbb Skorpió lelkesedik a csípős ételekért is. Az indiai konyha kifejezetten közel áll hozzá, de a mexikóival sem lőhetsz mellé. Nagyra értékeli, ha valaki szenvedéllyel főz!

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Nyilas

A mediterrán ízvilág nagy rajongójával állsz szemben, ezért nincs túl nehéz dolgod vele: előételnek kínálj bruschettát, azután kápráztasd el olasz tésztával - a Nyilasokhoz passzoló bazsalikomot ne hagyd ki belőle! -, desszertként pedig szolgálj fel tiramisut vagy profiterolt. Ha sem időd, sem kedved nincs ahhoz, hogy ezek elkészítésével vacakolj, a pizza is megteszi!

Bak

Egy eldugott kis étterem igazán kedvére való, ezt izgalmasnak tartja. A menüt tekintve nincsenek hajmeresztő igényei, egy sajtválogatás - főleg, ha kecskesajt is található benne - finom borral kísérve jó választás lehet. Dióval, szőlővel és aszalt gyümölcsökkel fokozhatod számára a gasztronómiai élvezeteket!

Vízöntő

Mind közül ő a legkülöncebb jegy, számára szinte mindegy, hol és mit esztek, bármit szívesen kipróbál, imádja az ínyenc kalandokat! Ha kedvére való a társaságod, már jó estét szereztél neki, az csak hab a tortán, ha a menüben is talált valamit, ami leveszi a lábáról. Nem riad vissza a mások számára bizarrnak tűnő párosításoktól, mellette tényleg nehéz unatkozni!

Halak

Az otthonos környezet rendkívül fontos számára, ott tud igazán kibontakozni. A legtöbb Halak-szülött szereti a halételeket, és odáig van a fehérborért. Jól teszed, ha az édességet nem spórolod le a menü végéről, mert - még ha csak egy egészen kis adagot fogyaszt csak - számára ez koronázza meg a közös vacsorát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.