Idegen élőlény a Marson?

NASA Mars blogger Mars Rover Magyar Csillagászati Egyesület felfedezés földönkívüli Mizser Attila élőlény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy furcsa, idegen élőlényt örökített meg a Mars Rover űrjármű. Egyelőre nem tudni, mi az, a NASA hallgat az ügyben. Egyes tudósok szerint ez egyértelmű bizonyíték, hogy élnek állatok a Marson. Egy általunk megkérdezett szakértő viszont leszögezte: a Mars egy "hullaház", így nehéz elképzelni, hogy abban a környezetben élőlényt találjanak.

Különleges, eddig beazonosítatlan élőlényt talált a Mars Rover megfigyelője, amely egy éve folyamatosan küld képeket a Földre. Egy földönkívüliekkel foglalkozó szakportál egyik szemfüles, japán bloggere vette észre, hogy az egyik fotón egy furcsa lény látható - írja a Daily Mail.

Forrás: mars.jpl.nasa.gov
Forrás: mars.jpl.nasa.gov

A Mars Rover fotója - ezen fedezte fel az élőlényt a blogger

Riasztotta is a népszerű Ufo Sightings Daily nevű oldalt, ahová feltöltötte a lesi fotót. Itt megnézhetitek, hol van pontosan az élőlény! A NASA egyelőre még nem reagált hivatalosan. Az amatőr tudós szerint egy gyíkról vagy egy rágcsálóról van szó. "Ha csak egy kevés víz is van a bolygón, akkor elképzelhető, hogy megjelennek sivatagi állatok is" - magyarázta a blogger. Mások szerint a NASA keze van a dologban és ők rakták ki a Marsra az állatot, tesztelés céljából.
A Life.hu megkérdezte a témában a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkárát. Mizser Attila így reagált: "Először Camille Flammarion, a nagy francia csillagász jutott eszembe, aki azt mondta: a képzelődésnek éles szeme van." A szakember szerint bár vonzó gondolat azt az állítólagos élőlényt megkövesedett gyíknak vagy marsbeli életformának láttatni, de mindez inkább csak a fény, az árnyék és az emberi képzelet játéka. Hozzátette: ha bármi, tudományosan értékelhető felfedezés történik, akkor azt a NASA fogja bejelenteni.

Lefülelhetjük a földönkívüliekethttp://www.life.hu/tested-lelked/20130528-a-keplerurtavcso-adatai-alapjan-pontositottak-a-drakeformulat-a-foldon-kivuli.htmlAIDS-es tűvel fertőznek nyilvánosan - mi az igazság?http://www.life.hu/tested-lelked/20130527-osszeeskuveselmeletek-nyomaban-aidses-tuvel-fertoznek-nyilvanosan-mi-az-igazsag.htmlA Húsvét-sziget rejtélyes civilizációjahttp://www.life.hu/tested-lelked/20130522-ezoteria-es-misztikum-a-husvetsziget-rejtelyes-civilizacioja.htmlSzenzáció - új kultúra nyomaira bukkantakhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130523-tobb-ezer-barlangrajzot-fedeztek-fel-mexikoban-amelyek-egy-eddig-ismeretlen.htmlSoha nem látott képek a Földünkrőlhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130522-hatalmas-panorama-fotot-keszitett-a-foldrol-a-landsat-muhold.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.