Előtte-utána: Sztárok legmegdöbbentőbb átalakulásai

szerep fogyás sztárok hízás átalakulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színészeknél nem ritka, hogy egy-egy szerep kedvéért teljesen átváltoznak. Most bemutatunk 10 színésznőt, aki élete legjobb formáját a filmbéli karakterének köszönheti.

Hilary Swank a Millió dolláros bébiben

A díjnyertes alakítás kedvéért Hilary több, mint 2 kiló izmot szedett magára. A magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalmú étrend mellett napi több órát edzett a Gleason's világhírű ökölvívótermében, Brooklynban. Természetesen az átalakulásban két profi edző is segítette a színésznőt, aki nagyon keményen megdolgozott az eredményért.

Forrás: AFP, http://milliondollarbabymovie.warnerbros.com
Forrás: AFP, http://milliondollarbabymovie.warnerbros.com

Demi Moore a G.I. Jane-ben

Ki tudná elfelejteni Demi sokkolóan férfias izmait? Bár a film 14 évvel ezelőtt került a mozikba, még ma is emlékszünk a színésznő hihetetlen átváltozására. A szerep miatt a szexi Demi ambiciózus katonanővé alakult át, aki egyedüli nőként vehetett részt a filmbéli "Navy Seal" elitegység kiképző programjában. A háromgyerekes édesanya annyira komolyan vette a karakterét, hogy az igazi Navy Seal edzéseivel készült: kúszott-mászott a sárban, elviselte a szigorú gyakorlatokat és a több száz fekvőtámaszt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Angelina Jolie a Tomb Raiderben

Az akciófilm kategória természetesen nem lenne teljes Angelina nélkül, aki két és fél hónapot edzett, hogy eljátszhassa a szexi, de nagyon izmos Lara Croftot. A súlyzós edzések mellett harcművészeti órákon is részt vett, miközben kiiktatta a cigarettát és az alkoholt az életéből. Jolie kizárólag egy különleges, magas fehérjetartalmú étrenden élt, elhagyta a cukrot is és napi ötször evett keveset.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Zoe Saldana az Avatarban

Az egykori táncos természetesen kapott némi CGI-tuningot is (a 3D-hez is használt grafikai program - a szerk.), de azért láthatóan maga is izmosodott. Fizikailag is fel kellett készülnie a hosszú és megterhelő forgatási napokra, hiszen órákat kellett lógnia a levegőben hevederek segítségével. Az Avatar sztárja heti hat napot edzett, lovagolt és wusuzott is.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Natalie Portman a Fekete hattyúban

Natalie megdöbbentően hiteles balerinaként szerepelt a filmben, ami nem meglepő, ha tudjuk, hogy már a forgatás előtt egy évvel elkezdte a felkészülést a Ballet Beautiful alapítójával, Mary Helen Bowersszel. Edzései alatt vegyítették a tradicionális mozdulatokat a nyújtó és erősítő gyakorlatokkal. A színésznő napi öt órát állt lábujjhegyen és órákig ült extrém testhelyzetekben is. Ezek mellett pedig még úszni is eljárt, hogy tökéletesebb legyen az alakja.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Sienna Miller a G.I. Joe-ban

A nem éppen izmos alakjáról híres színésznő a szerepe kedvéért élete legjobb formáját hozta. Személyi edző segítségével két kiló izmot szedett fel, különböző harcművészetekkel és biciklizéssel.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Scarlett Johansson az Iron Man 2-ben

Egy ilyen dögös latex macskaruha gyakorlatilag úgy követi az alakot, mintha nem viselne semmit a színésznő, teljesen láttatja kidolgozott testét. Scarlett a hírességek egyik kedvenc edzőjével, Bobby Strommal készült a szerepre, heti hétnapos, alkalmanként 90 perces edzésekkel. Ehhez természetesen diétázott is, a sót például teljesen száműzte az étrendjéből.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Malin Akerman az Őrzőkben

Hogy ne skatulyázzák be amolyan tipikus szőke szépségnek, a 32 éves színésznő belevetette magát az akció-fantasy világába, ahol szexis barna akcióhősként küzd az alvilág félelmetes bűnözői ellen. A hihetetlen, tűsarkos-harcos jelenetekhez persze neki is alaposan fel kellett készülnie: hat órán keresztül emelgette az 50 kilós homokzsákokat, húzódzkodott vagy éppen rákjárásban kúszott-mászott. Hogy mi volt a jutalma egy ilyen nehéz nap után? Egy kanál csokikrém.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jessica Biel a Penge: Szentháromság című filmben

Jessica heti hat napon keresztül napi négy órát edzett a konditeremben, hogy kemény vámpírvadásszá alakuljon. A tökéletes alak érdekében a futástól a kick-boxon és a súlyzós edzéseken át az óriáslabdás órákig mindent beiktatott az edzéstervébe.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Galéria: Így néznének ki a sztárok kövéren

/1011/_gy_n20101114171611


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.