kígyó éve Kína Hongkong holdújév ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Mérges" lesz a kígyó éve: a bizonytalanság és turbulenciák jegyében háborúk lesznek és szétesik az euróövezet - jósolják kínai asztrológusok. A dél-koreai rapper, Psy azonban ugyanolyan sikeres lesz szerintük, mint 2012-ben.

A kínai naptár szerint február 10-én kezdődik a Kígyó éve, és a vízzel társul: számos katasztrófát hozhat magával az - Ázsiában nagy tekintélynek örvendő - csillagjósok szerint.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A korábbi Kígyó éveiben történtek - a szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások (2001), a vérbe fojtott Tienanmen téri demokratikus mozgalom (1989) és a Pearl Harbour elleni japán támadás (1941) - emlékeztetnek erre.

"Ez a katasztrófák éve... Sok dolog nem fog jól alakulni" - figyelmeztetett Tan Hun Jong, a Way OnNet Group geomanciával (a tájformálást a Föld éltető erejével összhangba hozni igyekvő kínai művészet) foglalkozó cég munkatársa."Az euróövezetet szétesés fenyegeti, gondok lesznek az euróval" - tette hozzá az 59 éves csillagjós, aki szerint a május lesz a legveszélyesebb hónap.

A víz a félelmet jelképezi. Pontosan a tűz felett van, amely az öröm és a derűlátás kifejezője. A két elem közötti szembenállás májusban nyilvánul meg a jósok szerint.

Chou Hon-ming hongkongi asztrológus szerint Kína és Japán májusban rövid időre összecsap, mint két egymásnak feszülő kígyó. A két ország között egy kínai-tengeri lakatlan szigetcsoport miatt éleződött ki a viszony 2012-ben.

A világ tőzsdéin az árfolyamok a kígyó nyomvonalához hasonlítanak majd - jósolta Mak Ling-Ling hongkongi feng shui mester. Az év első fele nyugodt és rugalmas lesz, annál szaggatottabbá válik majd ezután. Mint a kígyó mozgása: gyors, agresszív, ravasz - tette hozzá.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A CLSA brókercég egyik elemzője, Mariana Kou szórakozásból évente készít "feng shui indexet". Szerinte az idei tőzsdei év inkább pozitívan zárul. A Kígyó éveit azonban "átalakulások, változások és néha valóságos felfordulások jellemzik, akárcsak a gyakran vedlő kígyót". Az előző Kígyó évében, 2011-ben például a hongkongi tőzsdeindex több mint 33 százalékot zuhant.

Minden azonban nem alakul rosszul. Az új kínai vezető, Hszi Csin-ping például békésen ül márciusban a világ második legnagyobb gazdasága elnökének a székébe. Az egészségére azonban ügyelnie kell: "eleshet, ha novemberben utazik" - jegyezte meg Chou Hon-ming, aki azt tanácsolja az új kínai vezetőnek, ősszel ne utazzon Oroszországba és Európába.

Psynak azonban nincs oka aggódni: Gangnam Style című világslágere ugyanolyan sikeres lesz, mint 2012-ben volt - vélte Chou.

A kínai naptár 60 éves ciklusokra oszlik. A tizenkét állatjegy alkotta ciklusban a kígyó a hatodik helyen áll. A Kígyó éve 2013. február 10-től 2014. január 30-ig tart.

Forrás: MTI

Kövesd a Life.hu-t a Facebook-on is!



Hope-gyémánt, a megátkozott drágakőhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130211-hopegyemant-a-vilag-legveszelyesebb-dragakove.htmlHeti horoszkóp (február 11-15.)http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130207-heti-horoszkop-a-lifeon-a-februar-1115-napokra.htmlMájus lesz 2013 legveszélyesebb hónapjahttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130209-a-kigyo-eve-2013-majus-lesz-a-legveszelyesebb-honap-a.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.