ezoterika csillagjegy perzsa horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az általános horoszkópok és a kínai ezotéria után következzen most valami "ínyencség". Az iráni nép igen egyedülálló módon ünnepli az újév eljövetelét. A 2013-as iráni újévet Noruz néven ismerik és március 20-án ünneplik meg.

Az újév hagyományosan valaminek a végét jelzi, és valami újnak a kezdetét, illetve az újjászületését. Az újévet tulajdonképpen a rossz legyőzéséért is ünneplik. Az ünneplés már jóval az aktuális dátum előtt megkezdődik: az emberek alaposan kitakarítanak és nagy lakomát készítenek a szertartásra, magvakat ültetnek el az újjászületés szimbólumaként. Újévkor minden iráni vidám ruhákba öltözik és zene, tánc, ének és dobkíséret mellett üdvözlik az újesztendőt. A perzsa szőnyeget ezen a napon az asztalra teszik, melyen aztán felszolgálják a 7 fogást, melyet "Cloth" névre kereszteltek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A 7 fogás

A perzsa újév nem lenne teljes a Cloth 7 fogása nélkül, mely szám a perzsa mitológiában a szerencsével van összefüggésben. A 7 tradicionális fogás a következő:

1. Sabzeh vagy csíra (búzából vagy lencséből), mely az újjászületést szimbolizálja
2. Samanu, egyfajta puding, melyet búzacsírából készítenek, édes, krémes édesség, a perzsa konyhaművészet kifinomultságát jelképezi
3. Seeb, mely az alma másik neve - a szépség és az egészség szimbóluma
4. Senjed, egy különleges édesség a lótuszfa szárított gyümölcseiből - ez a szeretet szimbóluma
5. Seer, azaz fokhagyma - a gyógyírt jelképezi
6. Somaq, sumacbogyó a naplemente színével, mely a Napistent szimbolizálja, aki elűzi a gonoszt
7. Serkeh, más néven ecet, mely az érett kort és a türelmet jelképezi

Vannak még más különleges szokások is a perzsa újévkor: az emberek pénzérméket tesznek az asztalra, melyek a gazdagságot hozzák a házhoz. A festett tojáskosár a termékenységet szimbolizálja, a narancslé egy tál vízbe pedig a föld forgását jeleníti meg. A tál vízbe tett aranyhalak az életet és az asztrális év végét jelentik, a virágzó nárcisz- vagy jácintcsokor az újesztendőt üdvözli. Végezetül szokás ilyenkor egy palack rózsavizet vásárolni, mert ennek mágikus tisztító erőt tulajdonítanak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Perzsa horoszkóp 2013-ra

A perzsa horoszkóp szerint a legtöbbünknek jó és fejlődő időszakot hoz 2013. Íme egy rövid útmutatás a perzsa újévre:

Farvadin (Kos): Csakis előre nézz, ne a múltat kutasd, ott már nincs keresnivalód. Vágj ismeretlen dolgokba!

Ordibehesht (Bika): Nyílj meg mások előtt, hagyd, hogy megismerjenek. Új emberi kapcsolatok építése 2013-ban a legfontosabb feladatod!

Khordad (Ikrek): Fontos a karrier, de ennél is fontosabb az egészséged, amire minden nap időt kell szánnod!

Tir (Rák): Minden úgy alakul, ahogy eltervezed. A leglényegesebb eleme 2013-nak, hogy állj a realitás talaján, így nem ér majd kudarc.

Mordad (Oroszlán): Lesznek pillanatok, amikor kissé egyhangúnak véled az életed, ám áprilistól a szerencse kereke neked forog!

Shahrivar (Szűz): Az anyagi ügyek rendezése, fejlesztése kap kiemelt szerepet. Mondj le valamiről, hogy bejöhessen egy új lehetőség!

Mehr (Mérleg): A siker és a pozitív eredmények sorban megérkeznek, a tavalyi év szorgalma idén köszön vissza igazán!

Aban (Skorpió): Egy kis nyugalomra vágysz, ami éppen úgy lesz jelen az életedben, ahogy azt elképzeled. Szeptembertől a szakmai életed fellendül!

Azar (Nyilas): A családodat helyezd középpontba, minden más legyen mellékes. Rendezd a vitás ügyeket, és szüntesd meg a régi konfliktusokat!

Dey (Bak): Két lábbal állsz a talajon, mindent kiválóan fogsz tudni analizálni, senki nem tud majd megvezetni. Használd ki ezt a remek képességedet!

Bahman (Vízöntő): Amiben biztosan nem lesz részed, az az egyedüllét. Te magad is társaságra vágysz, és mások is a te kegyeidet keresik majd.

Esfand (Halak): Még az év első negyedében rendezned kell zűrös, függő ügyeidet, különösen a jogi problémákat. Az év második fele megnyugvást hoz.

Még több horoszkópért kattints ide!
Horoszkóp 2013-ra: http://www.ezoterikus.hu/hir.php?id=15740
Kínai horoszkóp 2013-ra: http://www.ezoterikus.hu/hir.php?id=15958
Feng shui horoszkóp 2013-ra: http://www.ezoterikus.hu/hir.php?id=16012

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.