személyiség önismeret kutya háziállat macska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Észrevetted már, hogy vannak kutyák, akik nagyon hasonlítanak a gazdira? Neked is mondták már, hogy épp hozzád illő kedvencet választottál magadnak? Az összefüggések elsőre viccesnek tűnnek, pedig úgy látszik, némi igazság azért mégiscsak van bennük.

iStockPhoto
iStockPhoto

Bár a háziállat-választásunkat első blikkre véletlenszerűnek gondolnánk, amerikai kutatók szerint a döntés, hogy kutyát vagy macskát választunk, szoros összefüggésben áll személyiségünkkel. A felmérések alapján igazolódni látszik a tény, miszerint abban az elköteleződésünkben, hogy kutyust vagy cicust dédelgetünk szívesebben, saját temperamentum-vonásaink tükröződnek. Kíváncsi vagy, miben hasonlítanak egymásra a gazdik és kedvenceik? Most összegyűjtöttük neked a legmeghatározóbb közös vonásokat!

Nézzük, mi jellemzi a kutyusok viselkedését!

Tény, hogy a kutyán nem véletlenül ragadt rajta "az ember legjobb barátja" címke. Szerető, hűséges háziállat, aktív játszótárs, aki nemcsak a délutáni sétánkra, de futni is szívesen elkísér minket. Persze vannak negatív tulajdonságai is: például, hogy néha összekeveri a játékot az erőszakkal: ránk ugrik, összevissza nyálaz bennünket, összepiszkolja a ruhánkat, vagy éppen a kezünkbe harap.

iStockPhoto
iStockPhoto

És mi a helyzet a gazdikkal?

Az amerikai vizsgálat eredményei szerint a kutyabarátok személyisége összhangban áll a kedvencük viselkedésével. Roppant lelkiismeretesek, nagymértékű önfegyelem, kötelességtudat és lojalitás jellemzi őket. Kedvesek, társaságkedvelőek, pozitív, energikus személyiségek, akik - igaz barát lévén - bármikor a segítségünkre sietnek.

Te kutya- vagy macskapárti vagy?



Ilyen a cicák temperamentuma!




iStockPhoto
iStockPhoto

Mi a helyzet a macskapártiakkal?





Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Ciki! Rosszul választott cipőt a mindig tökéletes topmodell! - fotóhttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110121-heidi-klum-labara-kicsi-a-cipo.htmlVV4: Éva félti magát, ezért átveri Alekoszt!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110121-vv4-eva-felti-magat-ezert-atveri-alekoszt.html11 év után teljesült az álma: visszakapta a saját hangjáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110121-11-ev-utan-teljesult-az-alma-visszakapta-a-sajat-hangjat.htmlÖtször élte túl a rákot a 100 éves asszony! - fotóvalhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110121-otszor-is-tulelte-a-rakot-a-szazeves-asszony.htmlBelehalt hatodik mellpasztikájába a pornócsillaghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110121-belehalt-hatodik-mellpasztikajaba-a-pornocsillag.htmlMaláriás lett George Clooneyhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110121-malarias-lett-george-clooney.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.