kapuzárási pánik férfi stressz pszichológia pasi változás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakemberek szerint a kapuzárási pánik néven ismert jelenség nem más, mint egy mítosz. Margie Lachman pszichológus, a Massachusetts-beli Brandeis Egyetem munkatársa úgy véli, az ilyen pánikhelyzeteket többnyire olyan események váltják ki - munkahelyi gondok, egy közeli barát vagy rokon halála, betegségek -, amelyek bármilyen életkorban előfordulhatnak az emberrel.

Egy népszerű tévhit szerint a kapuzárási pánik akkor jelentkezik, ha valaki hirtelen rádöbben, hogy fiatalkori vágyait, céljait feladta egy kényelmesebb, könnyebben elérhető jövőért cserébe. Fiatalon az ember még sokat küzd azért, hogy céljait elérje, később azonban az egyéniségünk már végleg kialakul és életünk hátralevő részében viszonylag állandó marad.

Theritemovie.com
Theritemovie.com

Alexandra Freund, a Zürichi Egyetem kutatója arról számolt be, hogy az újonnan kitűzött célok általában az eredetieknek valamilyen finomított változatai, amelyeket az adott egyén értékrendje alakít ki. A felnőttkor közepén kezdenek az emberek életében megjelenni a veszteségek. Ebben a korban - a közvélekedéssel ellentétben - nem az unalom vagy egyfajta válságérzés jelenti a legnagyobb gondot, sokkal inkább az a tudat, hogy már nem vagyunk képesek bármit megtenni. "Az ember ekkor éri el önmaga teljét. Szakmailag már bizonyított, gyerekei felnőttek, még egészséges és több ideje van pihenni, kikapcsolódni, mint korábban. Ekkor még nem jellemzőek a baráti körben a halálesetek sem, az ember már tudja, hová tart és nem kell állandóan megkérdőjeleznie önmagát" - fejtette ki Freund.

forrás: Medipress

Az álomnő nem jár szürkében - Milyen jelentést hordoznak a színek?http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110422-milyen-jelentest-hordoznak-a-szinek.htmlTeszteld magad! Képes vagy megbocsátani?http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110421-szemelyisegteszt-kepes-vagy-megbocsajtani.htmlGyűrűsujj alapján választanak a nők pasit!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110421-gyurusujj-alapjan-valasztanak-a-nok-pasit.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.