Euforikus gyönyör: őrizd meg a szexuális energiáidat! (18+)

lélek párkapcsolat szex férfi szexualitás szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyszerű dolog, ha maratoni csatákat vívsz az ágyban, de ha a szexben csupán az ösztöneidet követed, könnyen elhasználódhatsz. A szexuális energiák megőrzése elvezethet a testi-lelki jólét teljesen új dimenziójába, és egy magasabb szintű tudatossággal ajándékoz meg.  

A sárkány megszelídítése, avagy miért (lehet) jó megőrizni a "magot"?

A legcsodálatosabb érzés a világon szerelmesnek lenni, ám a szerelem és a szex között van egy óriási különbség, ami nem más, mint a szeretet. Ha saját szexuális élvezetünk fontosabb, mint a másiké, és csupán a rövid életű szenvedély és vágy hajt kielégülésünk eléréséig, anélkül, hogy észrevennénk, párkapcsolatunk szépen lassan elromlik, és előbb-utóbb külön utakon fogunk járni. Ha a bennünk rejlő szexuális potenciált tudatosan megőrizzük és átalakítjuk a szerelmi együttlétek alatt, folyamatosan megújuló életerőt nyerhetünk. A férfiak számára a magömlés az egyik legnagyobb örömforrás, és többségük elképzelhetetlennek tartja, hogy lemondjon erről az élvezetről. Sokan lustaságból, megszokásból vagy kényelemből inkább követik mélyen berögzült ösztöneiket, ám egyes keleti tanok szerint a túlzott spermavesztés gyengítheti a férfi egész lényét, és akár a partnertől való szexuális eltávolodást, lelki kiégést is okozhat.

Thinkstock
Thinkstock

Lépjetek be együtt az eksztatikus érzések templomába

A szexuális kontinencia gyakorlatát Keleten már évszázadok óta alkalmazzák, ám az elmúlt években Nyugaton is egyre többen fedezték fel ennek a felfogásnak a pozitív hatásait. Nők esetében a szexuális energiák feletti kontroll viszonylag könnyebben megvalósítható, amihez kevésbé szükséges előzetes fizikai gyakorlás, ám ahhoz, hogy egy férfi képes legyen ejakuláció nélküli orgazmusra, megfelelő belső fegyelemre, akaratra, kitartásra és rengeteg gyakorlásra van szükség. A szerelmi együttlétek során a szexuális energia tudatos megőrzése, magasabb szinteken történő átalakulása és más energiaként történő megjelenése a keleti életszemlélet szerint olyan képességekre gyakorolhat kedvező hatást, mint a szellemi vitalitás, a belső erő vagy a kreativitás.

Rita, területi képviselő (27)

"Engem nagyon érdekelnek az önismereti kérdések, és szívesen mélyedek el a gyakorlatban is a távol-keleti filozófiákban. Úgy gondolom, hogy a szeretkezésben a test és a lélek egyesülése a legjobb, és amikor mindkét fél a teljes odaadást érzi, az leírhatatlan élményeket okoz. A szex eget rengető orgazmus nélkül is lehet élvezetes, és rám olyan hatással van egy valóban meghitt, egymásra figyelő együttlét, hogy utána szinte a fellegekben járok. Az ilyen szeretkezéshez persze türelem, akaraterő, várakozás, önmagunk megfigyelése stb. szükséges, és nem alkalmi kategória."


A szeretet gyönyörteljes fúziója

A szeretkezés alatti teljes tudatosság bizonyos jóga- és meditációs technikák kombinálásával lehetővé teszi a tartósabb és egy aktuson belül akár többszörös orgazmus átélését, az ejakuláció nélküli orgazmus pedig intenzív és mágikus euforikus kötést hozhat létre férfi és nő között. A szeretkezés közben felszabaduló antistressz molekulák (endorfinok) csökkentik a szorongást, serkentik a szervezetben zajló anyagcsere-folyamatokat, javítják az alvást és a boldogságérzet a hagyományos közösülésekhez képest sokkal tovább eltarthat. A keleti gondolkodók szerint a magmegtartó szeretkezés pozitív hatással van az energiaközpontokra (csakrákra), megszüntetheti az örök kielégítetlen vágyat, a szeretkezés utáni teljes kimerültséget, helyreállíthatja a lelki egyensúlyt, emellett regeneráló, feszültségcsökkentő és fiatalító hatása is lehet.

Thinkstock
Thinkstock

András, mérnök (35)

"Szerintem a lényeg a jó időzítésben rejlik. Azt hiszem, az ejakuláció nélküli orgazmusban már jó úton járok, és egy kicsit hasonló ahhoz, mint amikor visszatartom a pisilést. A barátnőm nagyon izgatónak találja, hogy amikor közeledem a csúcsponthoz, abbahagyom pár másodpercre a mozgást, és még erősebb vággyal folytatom tovább. A kedvesem szerint ilyenkor olyan örömökben részesítem, amikről eddig azt sem tudta, hogy létezik."

Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye:
"A szeretkezésben soha nem cél az orgazmus, ennél sokkal fontosabb az intimitás, az élmények megélése és a kölcsönös örömszerzés. Azok, akik nyitottak erre a típusú együttlétre, bátran kísérletezhetnek, ám ez nem jelenti azt, hogy az ejakulációval járó közösüléssel bármi probléma lenne. Az a lényeg, hogy mindenki találja meg a szeretkezés azon módját, amelyben a legjobban ki tud teljesedni a partnerével együtt és örömét leli a szexuális együttlétben."


Szerepjátékok a szexben - mire gerjednek a pasik? (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121016-szex-szerelem-parkapcsolat-szerepjatekok-a-szexben-mire-gerjednek-a.htmlA férfiak titkos vágya: szex egy shemale-lel (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121012-szex-szerelem-parkapcsolat-a-ferfiak-titkos-vagya-szex-egy.htmlMegöli az undort a szexuális vágyhttp://www.life.hu/szeress/szex/20121011-szex-szerelem-parkapcsolat-kioli-az-undort-a-vagy.htmlA nőknek nem volt joguk az orgazmushoz (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121011-szex-szerelem-parkapcsolat-a-noknek-nem-volt-joguk-az-orgazmushoz.htmlForró vágyak fogságában - pasik a szexcsetről (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121011-szex-szerelem-parkapcsolat-forro-vagyak-irasban-pasik-a-szexcsetrol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.