Divatbotrányok: Öngyilkos lett Ruszlana Korsunova orosz modell - Máig megmagyarázhatatlan a halála

fashion week modell halál öngyilkos hírnév Ruszlana Korsunova karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ruszlana Korsunova szupermodell 2008 nyarán "távozott" manhattani luxuslakásából - végleg. Halálának körülményei a mai napig tisztázatlanok. Annyi bizonyos, hogy a kazahsztáni származású lány csodaszép volt, fiatal, sikeres és gazdag.

Tipp! Hétről hétre új árengedményekkel vár a Lifefashion.hu!



A modellek világa álom. Híresek. Gazdagok. A világ a lábaik előtt hever. A modellek élete valódi lidércnyomás, mert vannak azonban, akik a fentiek ellenére sem boldogulnak problémáikkal. Sajnos az is előfordul, hogy önkezükkel vetnek véget életüknek, tucatnyi kérdést hagyva maguk után, bizonyítva, hogy bankók milliói sem képesek a csodára. Akarva akaratlanul is megfordul az ember fejében, vajon ezek a jobbára ifjú felnőttek milyen érzésekkel is küzdhettek döntésük utolsó óráiban? A vélt vagy valós válaszok azonban gyakran szülnek - valljuk be, okkal - értetlenséget. A magyarázatok lajstromát a szerelmi bánat, a stressz, a túlhajszoltság, az elvárások és "önmagunk elvesztése" vezetik. Madártávlatból azt gondolhatnánk, mi az, amit jókora vagyonnal és befolyással ne lehetne megoldani? Nos, a jelek szerint van úgy, hogy semmit sem.

Northfoto
Northfoto

A kazahsztáni származású orosz modell mindössze 15 esztendős volt, amikor Debbie Jones felfedezte őt az All Asia egyik cikkében. Tengerkék szemek, hosszú haj, filigrán alkat jellemezték. Az ifjú lány a kritikák szerint valódi tündérmesébe illő jelenség volt és kivétel nélkül óriási karriert jósoltak neki. Ruszlanát moszkvai anyaügynöksége mellett a divat nagyvárosainak számos ügynöksége szerződtette, nem kisebb magazinok címlapján szerepelt, mint a francia Elle vagy a lengyel és az orosz Vogue. Továbbá olyan márkákkal és tervezőkkel dolgozott együtt, mint a Blugirl by Blumarine, a Kenzo Accessories, a Moschino, a Pantene, Paul Smith és Vera Wang, hogy csak a legnevesebbeket említsük.

Bár a felkérések sorra követték egymást, családja és környezete bevallása szerint a lány mégis szorongásban élt. Elveszettnek érezte magát és rettegett attól, hogy mindez már sosem fog változni. A körülötte lévők persze mind másként nyilatkoztak arról, hogy Ruszlana valójában miért is tölthette félelemben mindennapjait. Exbarátja, Artyom Percsenok, akivel halála előtt is találkozott, úgy érezte, a lánynak szerelmi bánata van, a modell akkori barátja, Mark Kaminsky szerint azonban kapcsolatuk igenis kiegyensúlyozott volt. Közeli ismerősei viszont mindinkább dühöt éreztek rajta a modellszakma hányattatásai miatt. Egyben mindannyian biztosak voltak: nem hitték volna, hogy Ruszlana öngyilkosságot követ el.

Ruszlana Korshunova 2008. június 28-án, éjjel hunyt el, négy nappal a 21. születésnapja előtt. Igaz, több járókelő is látta kiugrani a modellt a manhattani luxuslakásának kilencedik emeletéről, családja a mai napig nem tudta mindezt elfogadni. Meggyőződésük, hogy Ruszlana ilyet sosem tett volna. Igaz, búcsúlevelet nem találtak a modell New York-i otthonában, a szakértői vélemény mégis kizárta az idegenkezűséget, nem találtak dulakodásra utaló nyomokat, mindössze néhány cirill betűs gyógyszeres dobozt, amelyek idegállapotára utaltak. Mark Kaminsky, a barát, összetörten nyilatkozott a New York Daily Newsnak: "Első látásra tudtuk, hogy összeillünk, két nap múlva pedig már össze is költöztünk... Szerettem. Boldogok voltunk." A férfi és a lány két órával a modell halála előtt beszéltek utoljára. Aznap este Ruszlana barátnőjének születésnapi partijára voltak hivatalosak.

A tragédiát és a tisztázatlan körülmények keltette zavart csak tovább tetézte a fiatal modell öngyilkosságáról szóló első tévéadás is. A csatorna, az íratlan szabályokkal mit sem törődve, kezdetben csak pár másodperc erejéig, majd hosszú perceken keresztül mutatta a modell letakaratlan, összezúzódott felsőtestét. A Fox News nyilván számolt döntésének súlyával, hiszen a képsorok hatalmas EXCLUSIVE felirattal kerültek adásba. A műsor szerkesztője, idővel persze, bocsánatát fejezte ki a hibás szerkesztői választásért.

A modell feltételezett tettének csak további bizonyítékául szolgáltak blogbejegyzései is. Szerelmes versek, kusza gondolatok, melyek egy hasonlóan kusza magánéletet körvonalazhattak. Különös, hogy épp a modellhez legközelebb álló férfiak véleménye volt a leginkább eltérő Ruszlana kedélyét tekintve. Ismerősei, főként azonban volt barátja, Artyom Percsenok hangsúlyozta, hogy Ruszlana mennyire tartott a szakma hányattatásaitól. A férfi szerint a lány rettegett a kiöregedéstől. Sikeres volt, ami persze rengeteg munkával is járt. Az utolsó hónapokban pedig sokat fogyott és gyomorproblémákkal is küzdött. Túlhajszolt volt és úgy érezte, hogy az irányítás kicsúszott a kezei közül. Blogbejegyzéseiről azonban mit sem tudott.

Bár Ruszlana különleges volt, gondjai, melyek eluralkodtak rajta, igencsak mindennapinak bizonyulnak, nemcsak a modellszakmában, hanem a hírességek körében is. Az irigyelt hírnév és pénz mellett sosem szabad elfeledkeznünk agyonhajszoltságról, az orbitális elvárásokról és az ifjabbnál is ifjabb trónbitorlókról, nem is beszélve a kudarcokról és csalódásokról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.