Így öltözz, ha széles a csípőd!

2010.11.14. 20:48

Széles a csípőd, akad felesleged deréktájon, és a melled sem a legjobb? Most megmutatjuk, hogyan emeld ki erősségeidet, hogy magabiztos nővé válhass!


 

Tegyünk úgy minta a 90-60-90 mítosza nem is létezne, mintha sosem láttuk volna a Victoria's Secret tökéletes testű modelljeit végiglejteni a kifutón. Második körben szabaduljunk meg a cukorral elfogyasztott kávék, a csokiszuflék és a szénhidrát-költemények keltette bűntudattól, sőt, a kényszeresen magunkba erőszakolt puffasztott rizses reggelik, ebédek és vacsorák horrorképeitől is. Sajnos vannak adottságaink, amiken nem változtathatunk, jobb esetben egészséges énképünkkel elfedhetjük tökéletlenségeinket. Rosszabb esetben? Mindez csak vágyálom marad, bő szabású, lógó, mindent eltakaró ruhákba burkolt álom. Ezeket az előnytelen gúnyákat most sorra ledobjuk! Nézzünk magunkra öltöztetésre váró babaként, akiknek igen, széles a csípője, akinek akad felesleg deréktájon, aki nem a legjobb mellű nő kerek e földön, és akinek most bebizonyítjuk, hogy erősségeit kiemelve magabiztos nő lehet.

Felsők

Széles csípőnkről leginkább a derekunk kiemelésével terelhetjük el a figyelmet, méghozzá derékban szűkített, húzott felsőkkel és blúzokkal. Persze ennél azért több kell: legfőképp megfelelő hossz. A feszülős, rövid szabású felsőrészek nemcsak azért kerülnek tiltólistára, mert már nem vagyunk tizenhét évesek, hanem mert épp azt láttatják, amit leplezni szeretnénk. Ha megvan a megfelelő blúz, már csak egy kellően széles derékövet kell felvenni, és a tekintetet máris a legelőnyösebb helyre vonzzuk. Ingruhához vagy tunikához szintén választhatunk széles övet vagy feltűnő nyakláncot, brosst.


Fehér blúz: H&M, kék öv: Reserved, rózsaszín blúz: H&M, fekete öv: Promod, piros öv: H&M, sárga felső: Reserved, türkiz öv: C&A, zöld felső: H&M, barba öv: Stradivarius


Ruhák

A ruhákra nagyjából ugyanaz vonatkozik, mint a felsőrészekre: minél hangsúlyosabb, minél szűkebb derékban, annál jobb. Egy valamit azonban kötelező betartani: homokóra alakhoz ne válasszunk jóval térd fölött végződő szoknyát, mert könnyen úgy festhetünk mint akinek gömbölyű formáin elveszett a ruha hossza. Viselhetünk olyan maxiruhát, ami csípőtájékon nem feltűnő mintájú vagy színű, de azokra a ruhákra sem kell nemet mondanunk amik térdig érnek, lényeg, hogy hangsúlyozzák a derekat. Az egyenes szabás tehát tiltólistás, az A-vonalú, bővülő ruhák és szoknyák megfelelő felsővel még a legszélesebb csípőn is jól mutatnak.


Barna: C&A, rózsaszín: H&M, zöld: Reserved, virágos: Promod, kék mintás: Mango


Nadrágok

Butaság, hogy széles csípőhöz nem viselhetünk farmert, csak épp be kell tartanunk azt a szabályt, ami a nadrágokra összességében vonatkozik: nem viselünk csípőre ejtett slim fazont. Miért? Ha nadrágunk dereka nem végződik az alakunknak megfelelő magasságban, többnyire azt hangsúlyozzuk, amit palástolni kellene. Szó sincs arról, hogy a kismamanadrágra emlékeztető fazont kellene hordanunk, de lássuk be, hogy a csípőnadrágok túl sok teret engednek a felcsúszott kilóknak! Domborodó párnák helyett adjunk határozott ívet a csípőnknek, méghozzá egy köldök alatt végződő, egyenes szabású vagy bővülő szárú nadrággal. Nem kell lemondanunk a sortokról sem, de túlságosan rövid fazont semmiképp ne válasszunk. A kiváló kontraszthoz elég, ha a pólót behúzzuk a bővülő szárú nadrág derekába, ami épp elég magasan van ahhoz, hogy formás derekat mutasson, hosszú nyaklánc, platform szandál és kész. 


Háromnegyedes bézs: C&A, rövid bézs: Mango, bőszárú farmer: Reserved, háromnegyedes famer: Promod, szürke szövet: H&M, egyenesszárú farmer: Mango 

 

Így öltözz, ha kicsi a melled!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101102-igy-oltozz-ha-kicsi-a-melled.html Így öltözz, ha vastag a combod!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101028-igy-oltozz-ha-vastag-a-combod.html Így öltözz, ha vastag a derekad!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101028-igy-oltozz-ha-vastag-a-derekad.html

 

divatnadrágszoknyaszéles csípő