Görbe orr, széles arc, erős áll? Tüntesd el sminkkel!

orr száj szépséghiba smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell azonnal plasztikai sebészhez rohannod, ha nem fitos, apró orral áldott meg a természet, a kelleténél szélesebb az arcod, vagy éppen az állad formája zavar - bár a sminkecsettel nem varázsolhatsz magadnak tökéletesen arányos arcot, harmonikusabbá teheted a külsődet! A Life.hu összegyűjtötte a legjobb sminktrükköket!

1. probléma: túl széles az orrod

Némi alapozó és púder segítségével pillanatok alatt keskenyebbé varázsolhatod az orrodat - legalábbis optikailag! Egy kevés sötétebb árnyalatú alapozót vigyél fel az orrnyergedre, a középső részt azonban világosabb árnyalattal hangsúlyozd: az ujjbegyeiddel vagy egy szivaccsal óvatosan dolgozd össze az alapozót, amelyet utolsó lépésként egy vékony púderréteggel érdemes fixálnod!

iStockPhoto
iStockPhoto

A Life.hu tippje: ha az orrod a kelleténél keskenyebb, éppen "fordítva" kell sminkelned, vagyis az orrnyeregre kell felvinned a világosabb színű alapozót! A tökéletes összhatás eléréséhez érdemes a szemöldöködet is formáznod, a viszonylag távoli szemöldök ugyanis optikailag szélesebbé teszi az orrodat is!

2. probléma: görbe az orrod

A görbe orr kemény dió, sajnos még a legprofibb sminkfelszereléssel sem tudod kiegyenesíteni az orrodat, viszont az arcod összképét néhány ügyes trükkel harmonikusabbá teheted: a kiálló csontra vagy a görbületre a megszokottnál egy árnyalattal sötétebb púdert vigyél fel, a világos alapozó és púder ugyanis még jobban kiemelné a problémás területet! Lehetőleg tereld el a figyelmet az orrodról - a feltűnő szájrúzs helyett inkább intenzív szemfestéket használj!

A Life.hu tippje: ha te is azok közé tartozol, akiknek a kelleténél zsírosabb a bőre az orrnyereg környékén, mindenképpen olyan púdert használj, amely magába szívja a zsírt, sőt érdemes beszerezned egy speciális alapozót is! Sminkelés előtt mindig antibakteriális tonikkal tisztítsd meg a bőrödet, de hetente egyszer készíthetsz mentás pakolást is: apróra tépkedd össze a friss mentaleveleket, majd óvatosan vidd fel az arcodra, és hagyd rajta legalább negyedóráig!

3. probléma: túl keskeny az arcod

Alapszabály: ha túl keskeny az arcod, sötétebb árnyalatú púdert kizárólag a homlokod felső részére, valamint az állad alsó felére vihetsz fel, a sötét tónus ugyanis optikailag rövidebbé teszi az arcodat. Az arccsontodat, az orrod és a szemeid környékét mindenképpen világos, üde árnyalatú púderrel emeld ki, végül világos rózsaszín vagy málnaszínű pirosítót használj, majdnem vízszintes irányba eldolgozva! Ha nemcsak vékony, hanem csontos is az arcod, melegebb, vöröses-bronzos árnyalatokat válassz, ezek ugyanis lágyítják a vonalakat. Ha például túl erős az állad, csillogó festékkel hangsúlyozd ki a szemeidet, így elterelheted a figyelmet a "problémás" részről!

iStockPhoto
iStockPhoto

A Life.hu tippje: a sminked mellett a hajviseleteddel is csalhatsz egy picit, ha túl keskeny az arcod. Felejtsd el a szögegyenesre vasalt, hosszú vagy félhosszú frizurát, ezek ugyanis tovább rontanak a helyzeten - ehelyett kérj a fodrászodtól frufrut, fiús-kócos frizurát, fülcimpáig érő tincseket vagy bubifrizurát.

4. probléma: túl kerek az arcod

Vigyél fel sötétebb púdert az arcod két oldalára a halántékodtól egészen az állcsontodig, az arccsont fölötti területet és az állcsúcsodat pedig világosabb púderrel árnyald! A pirosítóval tovább javíthatsz az összhatáson: a járomcsont alsó felére rézsútosan tegyél fel egy kevés pirosítót, amelyet egészen a füled felső pereme felé érdemes eldolgoznod. Az arcod teltségét úgy is tompíthatod, ha csillogó szemfestékkel emeled ki a tekintetedet, de a határozott vonalú, szépen szedett szemöldök is eltereli a figyelmet az arcformádról!

A Life.hu tippje: bármennyire is divatos a frufru, semmiképpen se vágass magadnak - ezzel ugyanis eltakarod a homlokodat, így még rövidebbnek és kerekebbnek tűnik majd az arcod. Válassz inkább vállig érő, lépcsőzetesre vágott frizurát, az oldalsó tincseket pedig mindig fésüld az arcod felé!

5. probléma: szív alakú az arcod

Ha az arcod formája inkább Reese Witherspoonéra emlékeztet, érdemes sötétebb árnyalatú alapozót használnod a homlokod két oldalán, a halántékodon - az álladra tegyél egy leheletnyi pirosítót is, a járomcsontodat pedig úgy emeld ki, hogy a pirosító "vonala" a fültől az orcád irányába szélesedjen! A szem alatti részt és az orr környékét azonban mindenképpen világosítanod kell, na meg érdemes elfelejtened a sötétbordó, barnás rúzsokat is!

iStockPhoto
iStockPhoto

A Life.hu tippje: ha a homlokod nagyjából ugyanolyan széles, mint az állkapcsod, szögletes az arcformád, akárcsak Sandra Bullocké - a vonásaidat sötétebb alapozóval vagy púderrel tompíthatod, ezeket elsősorban az állkapocs vonalára és a halántékodra kell felvinned. Az arcod középső részét, az orcáidat és az orrodat azonban világosítanod kell, ehhez selyemfényű porpúdert is használhatsz!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.