fashion week tavasz ruha Nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Haute couture, magas szabászat, anyagorgia, mennyei magasság. Nem meglepő, ha a couture bemutatók kapcsán csak túlzónak tűnő szóösszetételekben tudunk beszélni, hiszen a couture divatbemutatók a divat legjavát tárják elénk, mind formák, mind anyagok, mind pedig szabás tekintetében.

A közelgő Oscar-gálán nem lesznek nehéz helyzetben a meghívott nőnemű vendégek, hiszen az idei tavaszi couture kollekciók káprázatos kreációkból állnak. Imádjuk Elie Saab finom romantikus ruháit, Riccardo Tisci a Givenchy számára tervezett aprólékosan kidolgozott ruhakölteményeit, és imádjuk annak a nőnek a képét, aki Valentino ruháját viselve egyszerre szexis és gyermeki. Nem vagyunk hát könnyű helyzetben most, mikor a legszebb ruhákat kell bemutatnunk. Mondjuk úgy, hogy nehéz, ámde nagyon hálás feladat ez!

Chanel

Karl Lagerfeld 2011-es tavaszi couture kollekciója a szokottnál jóval inkább magán hordozza Coco Chanel stílusjegyeit: finom letisztultság és szolid elegancia. A ruhákban nincs semmi fennhéjázó, semmi közönséges, nemes egyszerűséggel a törékeny női szépséget hivatottak kiemelni.

www.style.com
www.style.com

Christian Dior

Bárcsak minden olyan mesterien lenne eltúlozva, mint John Galliano kreációi, hiszen az anyag- és színválasztás hiába hivalkodó, tökéletesen kiegészíti egymást. Darázsderekat varázsoló ruhái modernnek hatnak, a formák mégis az 50-es évek tányérszoknyáira emlékeztetnek, makulátlan dívás külsőt alkotva.

www.style.com
www.style.com

Jean Paul Gaultier

A nő sötét oldala, a csábítás, a romlottság, a veszély érzése. Gaultier kicsit sem akarja puhának láttatni a kreációját viselő nőt, hiszen a markáns fekete anyagok és a merész szabásvonalak jóval inkább a viselő "démoni" énjét domborítják ki, úgy, hogy közben mégis viselhető darabok maradnak.

www.style.com
www.style.com

Valentino

Úgy tűnik, a Valentino ház tervezőpárosa, Pier Paolo Piccioli és Maria Grazia Chiuri végletekben gondolkozott a kollekció tervezése közben, melynek éppúgy eleme a minimalizmus, mint a rokokóra emlékeztető aprólékosság. Mindezt csak erősíti, hogy a kollekcióba a lágy pasztellszínek mellett a vöröset is felhasználták.

www.style.com
www.style.com

Givenchy

Riccardo Tisci mesterien játszik az érzékeinkkel, hiszen megannyi elemből felépülő kreációi egyszerre visszafogottak és feltűnőek. Nem kis bátorság kell a neonszínek és a tiszta fehér efféle párosításához. A Givenchy-kollekcióban tapasztalható rendhagyó összhatáshoz tökéletes arányérzék szükséges, melynek Tisci szemmel láthatóan birtokában van.

www.style.com
www.style.com

Elie Saab

A világ legtermészetesebb dolga, ha egy nő minden vágya egy Elie Saab ruha. A tervező feltehetően mindent tud a nőkről, a női vonalak hangsúlyozásának pedig kifejezetten mestere. Púderrózsaszín csipkés ruhái azt a luxuseleganciát sugározzák, amit a couture daraboknak sugározniuk kell.

www.style.com
www.style.com

Armani Privé

Giorgio Armani különleges színkombinációjú ruhái biztosan nem maradnak észrevétlenül sem a vörös szőnyegen, sem másutt. A színek és az anyagok különös fényjátéka olyan kettőst alkot, ami a többnyire visszafogott vonalvezetéssel párosítva összetéveszthetetlen Armani-lookot eredményez.

www.style.com
www.style.com


Még több ruha a tavaszi kollekciókból galériánkban!

/1102/_tava201123154110

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Ez lesz 2011 legdivatosabb cipője - fotó!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110202-2011-trendje-a-flatform-cipo.htmlMilyen volt Makány Márta esküvői ruhája?http://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110202-milyen-volt-makany-marta-eskuvoi-ruhaja.htmlSztárok, akik ruhákat terveznekhttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110201-sztarok-sajat-divatmarkai.htmlTavaszváró újdonságok februárrahttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110131-tavaszvaro-ujdonsagok-februarra.htmlFehérneműk, amire minden nőnek szüksége vanhttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110127-fehernemuk-ami-minden-nonek-kell.htmlŐrület! Az a trendi, ha kilóg a cici! - fotókkalhttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110127-uj-divat-hollywoodbol-ruhakbol-kilogo-mellek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.