Betegségek okozója a szexi fehérnemű?

folyás fehérnemű higiénia bugyi nemi betegség fertőzés tanga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csoki vagy vanília? Coca vagy Pepsi? PC vagy Mac? Életünk több pontján letesszük a voksunkat egy bizonyos íz, egy márka vagy egy fazon mellett. Ez a fehérnemű osztály esetében is így van, ahol a nőknek két tábor közül kell választaniuk: tanga vagy... vagy bármi más.

iStockphoto
iStockphoto

A nők vagy nagyon tangapártiak, vagy egy igazi anti-tanga tüntetők. A fanok azt fogják mondani, hogy a tanga az egyetlen fegyver arra, hogy eltűnjenek a nadrágon is átütő bugyivonalak Az utálói viszont azt fogják mondani, hogy azon túl, hogy tök kényelmetlen, viselői sokkal valószínűbben kapnak el fertőzéseket is.

Ha már volt valaha húgycsőfertőzésed - amit a nők 50-80 százaléka megtapasztal legalább egyszer egy életben - vagy valami hasonló gond a nemi szerveid területén, akkor bizonyára hallottad legalább egyszer egy orvos szájából, hogy jobb, ha elkerülöd a tangákat. De valóban megnöveli bizonyos betegségek esélyét egy fehérnemű?

Miért keveredtek gyanúba?

Van egy ok, amiért a tangák már első látásra kiérdemlik a baktériumterjesztő címet. Nézzük csak meg, hogy hol is helyezkednek el! A fehérneműknek az a dolguk, hogy megvédjék az érzékeny testrészeket a felsőruházatunk durvaságától. A tangák azonban csak vékony anyagcsíkokból állnak össze, amik inkább becsúsznak a védendő területre, nem pedig körülhatárolják azt. Szóval, ha elmozdul - ami megtörténik akkor is, amikor csak szimplán sétálunk -, a baktériumok tökéletes szállítójává válik. A végbélnyílástól a hüvely felé szállítja a bacikat, és azok így belekerülhetnek a húgycsőbe, a húgyhólyagba, sőt még távolabbi helyekre is elvándorolhatnak, ha nem kezelik a problémát időben.

iStockphoto
iStockphoto

Azon kívül, hogy baci-teherautóként működnek, általában olyan anyagokból is készülnek ezek a bugyik, amik már magukban irritálják az érzékeny szöveteket a vagina környékén és a végbélnyílásnál. Ha túl erősen dörzsölődik neki ezeknek a felületeknek az anyag, akkor gyulladáshoz, nyílt seb esetén elfertőződéshez vezethet. Általában a tangákat teszik felelőssé a gombás fertőzésekért és a külső aranyerekért is, de ezek jelenleg csak feltételezések, ugyanis egyelőre semmi bizonyíték sincs a kezünkben a tangák ellen.

Vád: ejtve!

Készült néhány tanulmány az évek során, amelyek próbálták felfedni az összefüggést a fertőzések és a ruhaviselet között - mint például a szűk farmerek vagy a tangák. Az American Journal of Epidemiology 1987-ben jelentetett meg egy cikket, ami kizárólag a húgycsőfertőzések, a gyakori szexuális közösülés és a pesszárium használata között mutattak ki összefüggést. A kutatók szerint az eredmények nem bizonyítják, hogy az öltözködésnek bármiféle köze lenne a fertőzésekhez.

Az 1994-ben készült japán Nara Női Egyetem tanulmánya is azt állítja, hogy ha szeméremterületi izzadásról van szó, akkor mindegy, hogy műszálas vagy pamut alsóneműről beszélünk. Általában azért ajánlják a pamut fehérneműt a szintetikus helyett, mert az szellősebb, de a tanulmány azt találta, hogy a pamutot és műszálat viselő hölgyeknek megegyezett a bőrük és a ruhájuk hőmérséklete pihenés és könnyed testmozgás esetében. A nagy különbség akkor mutatkozott, amikor a páciensek izzadtak: ekkor ugyanis a pamut sokkal inkább felszívta a verejtéket, mint a műszál.

iStockphoto
iStockphoto

Azt húzd magadra, ami jólesik!

Tehát azt mondhatjuk, hogy egy amúgy egészséges nőnél a tanga viselése nem befolyásolja a fertőzés veszélyét. Azonban ha hajlamos vagy a fertőzésekre, és ha irritálja a bőrödet a tanga anyaga, akkor érdemes legalább korlátoznod viseletének gyakoriságát, mert lehet, hogy ő az okozója minden bajodnak, mert baciszállítóként működik. Ebben az esetben az a legjobb, ha beszélsz az orvosoddal és megkérdezed, hogy okozhatja-e a fehérnemű a problémát. Más esetben a tanga viselése nem nagyon befolyásolhatja az egészségi állapotodat.

Szóval, kedves tangaviselők, akik aggódtok az egészségi állapototok miatt, ne féljetek, mert kedvenc viseletetek nem tesz fogékonyabbá titeket a betegségekre. A komfortérzet-érv ellen nincs mit felhoznunk, de mint tudjuk, mindennek megvan az ára. A láthatatlan bugyivonalaknak, úgy látszik, ez...

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


A legszebb ruhák a tavaszi-nyári szezonrahttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110203-a-legszebb-ruhak-a-tavaszinyari-szezonra.htmlA divatvilág spermalázban ég! - fotóhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110203-sperma-alaku-taskat-tervezett-helmut-lang.htmlEz lesz 2011 legdivatosabb cipője - fotó!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110202-2011-trendje-a-flatform-cipo.htmlÓriási változás a divatvilágban: Lejárt a piszkafák ideje!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110201-2011ben-egeszseges-modellek-lesznek-a-kifutokon.htmlFehérneműk, amire minden nőnek szüksége vanhttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110127-fehernemuk-ami-minden-nonek-kell.htmlŐrület! Az a trendi, ha kilóg a cici! - fotókkalhttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110127-uj-divat-hollywoodbol-ruhakbol-kilogo-mellek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.