Megfejtettük az olasz nők titkát - Te is lehetsz tökéletes!

fashion week Olaszország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olaszok legendásan jól öltözködnek, de vajon mi a titkuk? A stílus a vérükben van, vagy anyáiktól tanulják el? Mi megfejtettük!

Thinkstock
Thinkstock

Olasznak lenni egyet jelent a stílussal, az eleganciával és a misztikummal. Minden a formák és színek összhatásáról szól, hiszen a lényeg a harmóniában lakozik. Az olaszok nemcsak különleges alkalmakkor tündökölnek - ők mindig igyekeznek a legjobbat kihozni magukból. Nem a pénz a lényeg, és nem is a divat - az itáliaiak képesek könnyedén rálelni A STÍLUSRA. Eláruljuk, hogyan!

Ismerd meg az alakodat!



Mindenekelőtt legyen reális képed arról, milyen alakot "kaptál" a szüleidtől. Ez az alapja mindennek. Ha tudod, mely testrészeidet kell eltakarni, és melyeket kell hangsúlyozni, máris nyert ügyed van. Innentől kezdve bármit viselsz, az remekül fog állni rajtad, hiszen tudod, hogyan hozd ki testedből a legtöbbet.

A fehérnemű a legfontosabb!




Thinkstock
Thinkstock

Kötelező ruhadarabok




Farmer
Kedvenc nadrágodat vedd meg három színben: legyen egy fekete, egy szürke, és persze a klasszikus kék. Ha körte típus vagy, olyan farmert válassz, ami feszül a combodon: a "boot cut" és a "straight cut" tökéletes választás, beszerezhetsz egy "boyfriend jeans"-t is, de a csőnacit és a caprifazont inkább hanyagold. A homokóra alakú lányoknak érdemes a karcsú derekukat hangsúlyozniuk, így számukra a a magas derekú farmer a nyerő. A csőszárú nadrágot is bátran viselhetik, de a "boyfriend jeans" nem emeli ki kellően az alakjukat. A fiús alakú lányok szerencsések: számukra bármelyik stílusú farmer remek választás.

Mit gondolsz? A ruha teszi az embert?



Trikók




Thinkstock
Thinkstock

Macskanadrág
Szinte mindenkinek jól áll a fekete macsaknaci, de ne feledd: ez a ruhadarab nem nadrág, így ne rövid felsővel, hanem legalább egy popsit takaró blúzzal vagy toppal viseld.

Szoknya mindörökké
A ceruzaszoknya különböző hosszal igen népszerű választás manapság, de nem árt tudni, kiknek is áll jól igazán. Ha szoknyát veszel, hanyagold a zsebes, az A-vonalú és a buggyos darabokat, válogass inkább az egyszerűbb kreációk közül. A körte alakra a térdig érő vagy annál hosszabb harangszoknya a legjobb választás, különösen, ha vékony derekad van. Válassz hozzá egy testre simuló blúzt. A homokóra-lányok számára a térdig érő ceruzaszoknya a legtökéletesebb, a fiús alakú csajok szinte bármit felvehetnek, de nekik érdemes lábaikat - persze csak ha formásak - minibe bújtatniuk.

Miniruha
Sose feledd: a ruha lényege, hogy kiemelje az alakodat. Mindig legyen egy "kis feketéd", ezzel sosem lőhetsz mellé. Ezt mindig variálhatod - alkalomhoz illően - kiegészítőkkel, láncokkal, brossal, egy feltűnő sállal... Ha fiús alkatod van, a kis fekete miniruhát neked találták ki, pláne, ha egy vagány csizmával viseled!

Thinkstock
Thinkstock

Dzsekik, blézerek, mellények
Legyen egy stílusodhoz illeszkedő bőrdzsekid, egy jó blézered és egy csinos mellényed. Ezeknek a hossza és fazonja illeszkedjen az egyéniségedhez, és ha jól választasz, egy megfelelő darabban sokkal karcsúbbnak fogsz tűnni!

Kiegészítők bűvöletében
Kiegészítők nélkül nem élet az élet: egy jól megválasztott darab fényévekkel javítja majd az összhatást. Az olasz nők imádják a hatalmas sálakat, kendőket és a natúr színű, széles, az alakodhoz illeszkedő öveket. A másik nagy kedvencük a méretes táska, de nem "divatoznak" egy pár csinos papucs, tűsarkú, vagy cowboy-csizma nélkül sem. Mindig tökéletesen választanak harisnyát, és nem ódzkodnak a különleges daraboktól sem. Hosszú nyakláncaikkal, egyedi gombokkal és hatalmas, csillogó gyűrűikkel mindig elegánsan festenek az olaszok.

A tökéletes összeállítások


Hétköznapra


Éjszakára


Az olaszok mindenkori tiltólistás ruhadarabjai






Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.