Trendi napszemüvegek minden arcformára

2011.04.13. 23:34

A tervezők tutira megőrültek - gondolhatnánk az idei napszemüveg-felhozatalt látva. Őrültebbnél őrültebb színek és merész formák jellemzik mostanság a szemüvegek divatját. Nos, bátraké a szerencse, azért adunk néhány jó tanácsot a feltűnő darabok viseléséhez.

 

 

 

www.chloe.com
Chloé

Ha John Lennon élne, talán rácsodálkozna, hogy ikonikussá vált kerek szemüvegét immáron divatmániás nők egész tömege viseli. Igen, hiszen a kerek napszemüveg hatalmas trend lesz idén, csakúgy, mint a hegesztőszemüvegre emlékeztető markánsan szögletes darabok vagy épp a macskaszemet formáló szemüvegek.

Macskás

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, ez a nőiesség kvintesszenciája: csábos, szexis, feltűnő, de mégsem közönséges. Az 50-es, 60-as évek nagy kedvencét viselve biztosan nem maradunk észrevétlenül, következésképp szükséges némi ego-löket, mielőtt utcára sétálunk az ominózus szemüvegben. Jó hír, hogy gyakorlatilag bármelyik arctípushoz remekül passzol, így senkinek sem kell lemondania erről a nőies trendről.

www.style.com
Dior

Koncentrikus

Oké, oké, teljesen jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon akar-e bárki önszántából vicc tárgyává válni. A tervezők nem lacafacáztak, mikor kifutóra küldték ezt az enyhén szólva bizarr szemüvegtípust, ami furcsaságától függetlenül hatalmas mánia lesz. Igen, efelől kétségünk sincs, hiszen ami Giorgio Armani vagy a Proenza Schouler bemutatóján feltűnik, jó eséllyel lesz meghatározó irányvonal. Trend ide vagy oda, kerek arcúak semmiképp ne viseljék!

www.style.com
Egy Giorgio Armani- és két Proenza Schouler-napszemüveg

Éles

Ezen szemüvegek láttán szinte kötelező ellőni a "Mi ez, csak nem egy hegesztőszemüveg?" poént, még akkor is, ha igen olcsó vicc. Szó sincs ipari kiegészítőről, hiszen a markáns ívű szemüvegek divatja jóllehet, valóban indusztriális ihletésű, mégis finomabb formában mutatkozik. Hosszúkás, szimmetrikus archoz tökéletes választás, de különösebb szabályszerűség nem köthető a viseléséhez, bár tény, hogy a szögletes arccal képes furcsaságokat művelni.

www.style.com
Fendi, Missoni, Prada

Retro

Mielőtt bárki azt hinné, hogy az idei szemüvegtrenddel képtelenség azonosulni, eláruljuk, hogy az évek óta futó retróláz kicsit sem hagy alább, így klasszikus napszemüvegeinket bátran viselhetjük a közelgő meleg hónapokban. Akkor sem kell bánkódnunk, ha akkora darabot sikerül csak beszereznünk, ami a fél arcunkat eltakarja, hiszen nem volt ez másképp annak idején sem, gondoljunk csak Jackie Kennedy szemüvegeire. Elegáns, klasszikus és nőies, egy ilyen szemüveget bűn lenne csupán egyetlen szezonban viselni.

www.style.com
Dolce & Gabbana, Marc by Marc Jacobs, Stella McCartney

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!Lakatos Márk átalakít: Telt idomokkal is lehetsz szupernő!http://www.life.hu/legytrendi/20110412-lakatos-mark-atalakit-2-szandi.html Így öltözz napkeltétől napnyugtáighttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110411-nagyvarosi-divat-hajnaltol-estig-video.html A nadrág, amiben nyert ügyed van az első randinhttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110411-feher-farmert-viselj-iden-nyaron.html Itt a ránctalanító melltartó, melytől tönkremegy a szexuális életed!http://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110401-itt-a-ranctalanito-melltarto-melytol-tonkremegy-a-szexualis-eleted.html Íme Rihanna vadiúj frizurájahttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110406-rihanna-levagatta-a-hajat.html Lakatos Márk bombanőt varázsolt Zalatnay Cini lányábólhttp://www.life.hu/legytrendi/20110405-lakatos-mark-atalakit-zalatnay-cini-lanya-benedek-niki.html 5 divatos táska 5 különböző nőtípusnakhttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110406-5-divatos-taska-5-kulonbozo-notipusnak.htmldivattrendkiegészítőnapszemüvegarcforma