Professzionális szépészeti kellékek a te fürdőszobádba is!

sampon hajápolás műszempilla smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Melyikünk ne vágyott volna egy sminkes, fodrász vagy épp manikűrös szaktudására? Megesik, hogy az idő vagy a pénz hiánya miatt kénytelenek vagyunk a saját fürdőszobánkba varázsolni egy szelet spa-mennyországot. Ahhoz, hogy valóban kielégítő végeredményt érhessünk el, nem árt, ha beszerzünk néhány kelléket az igazi profik eszköztárából.   

Thinkstock
Thinkstock

Primer

A sminkesek kedvelt kellékének hatása jóval nagyobb, mint azt elsőre gondolnánk. Mi van akkor, ha kihagyjuk a sminkelés folyamatából ezt az aprócska lépést, ugyan már, mit számít? Hát, nagyon is sokat, hisz biztosan tapasztaltad már a profi smink tartósságát. Ennek több oka van, többek közt a primer használata, ami kellően felkészíti a bőrt az alapozó felvitelére. Bőrtípusodnak és bőrproblémáidnak megfelelően választhatsz ráncfeltöltő, pirosságcsökkentő, vagy épp bőrtökéletesítő változatot. Elég, ha aprócska dózissal dolgozol, amit ecsettel viszel fel az arcodra. Ha elkészültél, jöhet az alapozó, ami a primernek hála tartósabb és egyenletesebb lesz.

Műszempilla

Teljesen megértjük a műhajú, műkörmű és műszempillájú lányok iránt érzett ellenszenved, hisz hol marad a természetesség? Mi sem arra gondolunk, hogy egy laza kerti grillezéshez dobd fel a műszempillát, sokkal inkább arra, hogy adandó alkalommal azért érdemes bevetni. A felragasztáshoz persze gyakorlott kéz és kidolgozott technika szükséges, ezért azt tanácsoljuk, hogy az éles bevetés előtt mindenképp fuss próbaköröket. A ragasztót soha (so-ha!) nem kenjük a szemhéjunkra, mindig a műpillák tövére, majd egy szemöldökcsipesz segítségével felragasztjuk a saját pilláinkhoz a lehető legtökéletesebben. A műpillákat persze formázni kell, ezért felragasztás előtt ellenőrizd, hogy valóban akkora-e a méret, ami tökéletesen passzol a szemedhez. Ha sikerült elhelyezned a műpillákat, szemöldökcsipesz segítségével, finom mozdulatokkal nyomkodd a saját pilláid tövébe.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=l5SjnAA7o7zjcQDc

Hamvasító

A besárgult, eredetileg szőkének szánt hajkorona olcsó és igénytelen külsőt kölcsönöz. Aki pénzt és időt áldoz arra, hogy szőkére varázsolja a fürtjeit, az ne spóroljon az utógondozással sem. Hajtípus és szín válogatja, hogy mely termékkel előzhető meg leghatékonyabban a haj besárgulása, mi most a hamvasító szer használatát javasoljuk. Ezt a löttyöt beszerezheted fodrászkellékboltban vagy drogériában, könnyen felismerhető a jellegzetes kék színű folyadék. Otthon, hajmosás után, a flakonon látható arányoknak megfelelően csepegtesd vízbe, majd öblítsd le vele a hajad. Vigyázz, mert a kékes lötty nemcsak az összekeverésre szolgáló edényt vagy kancsót színezi meg, de a törölközőt is, így mindenképp egy kiszanált darabot használj. Festett szőke haj esetében, ha nem is minden hajmosás alkalmával, de rendszeresen érdemes használni hamvasítót, így a haj tényleg szőke lesz, nem pedig csibesárga.

Meleg hajcsavaró

Megesik, hogy ámulva nézzük a modellek tökéletesre göndörített hajkoronáját. Nincs ebben semmi meglepő, hisz a finoman göndör haj iszonyú nőies és nem mellesleg szexi is. A kívánt végeredményt viszont igencsak macerás elérni, kiváltképp, ha nem vagyunk gyakorlott hajcsavaró-felhasználók. Akik csak alkalom adtán szeretnének göndör fürtöket, nekik ajánljuk a melegítős hajcsavarókat, amelyekkel könnyen és gyorsan göndöríthetjük be a tincseket.

Thinkstock
Thinkstock

Mindegy, hogy száraz vagy vizes hajba pakolod az előzetesen felmelegített csavarókat, lényeg, hogy úgy tekerd, csavard a tincseket, hogy biztosan ne törjenek meg! Általában 20-30 perc elegendő a fürtök göndörítéséhez, a csavarók eltávolítása után azonban ne használj fésűt, csak ujjaiddal ziláld szét kissé a tincseket.

Otthoni gyantázás

Ha biztos vagy benne, hogy nem vagy allergiás a gyantára és már unod, hogy rendszeresen kilincselsz a kozmetikusnál, hogy megkopasszon, érdemes beszerezned egy otthoni gyantázókészletet. A szimpla gyanatcsíkokkal ellentétben ezek a kütyük valóban a kozmetikus utáni állapotot képesek produkálni, feltéve, ha kellő profizmussal kezeljük. A gyantapatron behelyezése után várd meg, míg a massza kellő hőmérsékletűre melegszik, majd a kozmetikustól eltanult mozdulatokkal láss neki a kínzásnak. Persze elsőre biztosan nem lesz kifogástalan a végeredmény, sőt megeshet, hogy nagyobb kínokkal jár, mintha egy profi kezei közt lennél, hosszú távon azonban mindenképp kifizetődőbb beruházni egy ilyen profi masinába.

A Life.hu tippje:

Van, amit nem lehet utánozni - eddig ilyen volt a fodrász által frissen elkészített frizura is. Most azonban fodrászszalonná változtathatjuk a fürdőszobánkat a Wella legújabb professzionális termékcsaládjával, a Wella Pro Series-zel. Mindenki megtalálja a hajához legjobban illő sampont és balzsamot: Shine, Volume, Color és Repair termékek közül válogathatunk. Mi a Volume sampont és balzsamot próbáltuk ki, és biztosan állítjuk, hogy a legjobb volumennövelő termék, amivel valaha találkoztunk. Tényleg olyan, mintha mesterfodrászok kellékeit használnánk! Nagyon erős tisztító hatása van, zsíros hajúaknak is kifejezetten ajánljuk. Remek tartást ad a hajnak, erősebbé teszi a hajszálakat. A balzsam kicsit sem nehezíti el a hajat, könnyű, légies lesz tőle a frizura, és nem utolsósorban a samponnak és a balzsamnak is mennyei, friss gyümölcsös az illata.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]





5 sztárfrizura, amit soha ne utánozz!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110509-5-sztarfrizura-amit-soha-ne-utanozz.htmlA hajszárítás aranyszabályaihttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110510-a-hajszaritas-aranyszabalyai.htmlImádjuk a lófarkakat! - A legszebb copfok tavaszrahttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110509-imadjuk-a-farkakat-a-legszebb-copfok-tavaszra.html




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.