A legjobb nyári frizurák az arcformádhoz

frizura haj szépség arcforma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a megújulás igényét tavasszal érezzük a legjobban, gyakran csak nyárra jutunk el addig, hogy tegyünk is a dologért, és frizurát váltsunk. A jó hajvágás önmagában mit sem ér, ha nem felel meg az arctípusnak. Cikkünkben a legtrendibb nyári frizurákat gyűjtöttük össze arctípusnak megfelelően.

Thinkstock
Thinkstock


Milyen arcformám van?
Ezt könnyen kiderítheted. Szükséged lesz egy tükörre, egy hajpántra és egy tükörről lemosható filctollra. Ha mindez megvan, szorítsd hátra a pánttal a hajad, állj szembe a tükörrel, hunyd be az egyik szemed, és rajzold fel a tükörre az arcod kontúrját egy vonallal. Jobbkezesként érdemes a bal oldalról indítani a vonalat, úgy nem maszatolod el. (Balkezesként értelemszerűen fordítva.) Ahogy az testalkat esetén a homokórát, arcforma esetén az oválist látjuk ideálisnak. Általában azok a frizurák és hajvágás állnak a legjobban, amelyek ezt az arcformát erősítik.
Ovális arc

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jó választás: Emma Watson, Eva Mendes; rossz választás: Rihanna

Ha kerek az arcod

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jó választás: Ginnifer Goodwin, Kirsten Dunst feltűzött hajjal; rossz választás: Kirsten Dunst oldalválasztékkal

Tipp! Elképesztő átalakulás, VV Zsófi új arcot kapott! Nézd meg képgalériánkat!




Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jó választás: Katie Holmes, Diane Kruger; rossz választás: Angelina Jolie

A szív alakú arcra

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jó választás: Reese Witherspoon, Hayden Panettiere; rossz választás: Christina Ricci

Hosszúkás archoz

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jó választás: Alexa Chung, Zoe Saldana; rossz választás: Liv Tyler

Tipp! Újra divat a zselécipő! Nézd meg képgalériánkat!



Rá sem lehet ismerni az énekesnőre, annyira elcsúnyult!http://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110704-sinead-oconnor-teljesen-megvaltozott.htmlOlvadásbiztos szépség: a legtutibb vízbázisú alapozók nyárrahttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110701-olvadasbiztos-szepseg-a-legtutibb-vizbazisu-alapozok-nyarra.htmlKatalin hercegnő ajándékot kapott Camillátólhttp://www.life.hu/szepulj/20110701-ajandekot-kapott-katalin-hercegno-camillatol.htmlA történelem legszörnyűbb szépségkezeléseihttp://www.life.hu/szepulj/20110630-a-tortenelem-legszornyubb-szepsegkezelesei.htmlHogyan legyek jó nő? - Így készíts hőálló nyári sminket!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110629-hogyan-legyek-jo-no-igy-keszits-hoallo-nyari-sminket.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.