Kis fehér ruha - A nyár kedvencét a sztárok is imádják

fashion week ruha Nyár Fehér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
862 millió forint! A múlt hónapban ennyiért kelt el a világ leghíresebb kis fehér ruhája, amit Marilyn Monroe viselt a Hétévi várakozás című filmben. A kis fehér ruha idén máshol is nagy figyelmet kapott. A 2011-es nyár egyik kulcsdarabját a vörös szőnyegen megforduló hírességek is feltűnő gyakorisággal viselték, és mindannyian mesésen festettek benne. De mi is a kis fehér ruha titka?

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ha az alapruhatár darabjait kellene felsorolni, akkor a kis fekete ruha valószínűleg mindenkinek eszébe jutna, de a kis fehér ruhával már hadilábon állnának sokan. Szinte halljuk a kifogásokat. "Nem elég univerzális." "Nem elég elegáns." "Túl feltűnő." "Nem slankít annyira." Pedig egy jól megválasztott, jól szabott, jó anyagból készült kis fehér ruha megfelelő körítéssel a nyári Balaton-parti bóklászástól kezdve, a különböző fesztiválokon, randevún vagy egyszerű hétköznapon át, az elegáns összejövetelekig mindenhol bevethető.

Tipp! Amy Winehouse élete képekben! Nézd meg képgalériánkat!





Eva Longoria: AFP
Eva Longoria: AFP

A Dolce & Gabbana 2011-es tavaszi kifutóját ellepték a hófehér ruhák, de a magyar tervezők sem idegenkednek tőle. Az Es-tu Un Ange? tervezőjét a naiv parasztromantika ihlette meg, a tavaszi-nyári kollekció nagyobb része húzásokkal alakított, hófehér pamutruhákból állt. Könnyed darabokra bukkantunk Nanushkánál és a Nubunál is, amelyek a lezser, városi vonalat képviselik. Ha Tóth Bori hófehér, különleges szabású kis fehér ruhájához hasonlót választunk, bármelyik elegáns eseményen megállnánk a helyünket. Emma Watsont követve mi is fémesen csillogó cipővel tettük teljessé a szettet, amely visszaköszön a nyaklánc (a színésznőnél a nyak- és a vállkidolgozás) csillogásában.

Emma Watson, AFP
Emma Watson, AFP

Tipp! Kutyafejű nővel reklámoznak! Nézd meg képgalériánkat!






Blake Lively: AFP
Blake Lively: AFP

A fehér csipkeruha nemcsak romantikus, hanem dögös is lehet. Egy fekete öv már önmagában is megborítja a bájos összhatást, de egy karakteres táska és a kiegészítőnek is tekinthető sötétbordó körmök - ahogy Lucy Liunál láttuk - tovább erősítik az ambivalenciát. A fehér ruha - hacsak nem olyan színű, mint a bőrünk, vagy nem sápaszt túlságosan - mindig adu ász lehet. A fehér ruhában barnábbnak tűnik a bőr, élénkebbnek az ajkainkra kent rúzs, szőkébbnek a szőke és barnábbnak a barna haj. Nem is szaporítanánk tovább a szót, egy próbát a fehér ruha mindenképp megér.

Lucy Liu: AFP
Lucy Liu: AFP

Tipp! Többszáz pötty egy helyen! Nézd meg képgalériánkat!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.