fashion week téli kabát kabát testalkat tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ideális télikabátot néha tényleg nem egyszerű megtalálni, de az igazi utána éveken át védelmez bennünket a cudar időjárástól. A praktikum mellett természetesen a szín és a fazon sem mindegy, mert farkasordító hideg ide vagy oda, azért mégiscsak nőből vagyunk. Összegyűjtöttük az idén divatos télikabátokat testalkatra szabva, Szemes Nóra személyi stylist pedig elárulta, mire figyeljünk kabátvásárláskor.







1. H&M - 14.990 forint, 2.
Marks & Spencer - 26.900 forint, 3. New Yorker - 21.990 forint

Körte alkat

A körte alkatú emberek esetében a vállnál és a deréknál szélesebb a csípő; az alsó- és a felsőtest közötti méretkülönbség lehet akár 2-3 szám is. Ilyenkor érdemes úgy választani, hogy a nagyobb részen legyen jó a kabát, mert bevetetni még mindig könnyebb, mint toldani. A rövidebb, csípővonal fölé érő fazonoknál viszont a felsőtest méretét kell figyelni. A széles gallérok, a dupla gombolás, a válltömés vagy a puffos váll és az övek jól állnak neki. Alul a kabát lehet A-vonalú vagy harang alakú is. Amire viszont érdemes odafigyelni, az a hátsó hasíték. Az erős fenék és csípő miatt a sliccelés csúnyán kiállhat, a hasíték sok esetben nem előnyös nekik.


1. Mango - 39.995 forint, 2. F&F - 19.900 forint, 3. Springfield - 59,95 euró

Tipp! Mónikából igazi címlaplány lett! Kattints a galériáért!









1. Mango - 33.995 forint, 2. New Yorker - 18.990 forint, 3. Zagabo - 32.500 forint

Alma alkat

Az alma alkat dereka és válla is körülbelül ugyanolyan erős, a csípője viszont ezekhez viszonyítva keskeny. Számukra a testet erősítő puffos kabát szigorúan tilos, ugyanígy a derékövvel karcsúsított kabátfazon sem előnyös. A V-kivágású, kis gombokkal díszített kabát, a finoman a testet követő fazonok (tehát nem a nagy lebernyegek), a térdig erő, hosszított fazon azonban előnyös lehet.


1. F&F - 12.000 forint, 2. Mango - 33.995 forint, 3. Esprit - 179,95 euró

Tipp! Seri és Veronika a férfimagazin fotózásán! Kattints a galériáért! (18+)






Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!




1. H&M - 9990 forint, 2. New Yorker -21.990 forint, 3. Springfield - 79,95 euró

Fotó: Farkas Évi
Fotó: Farkas Évi
"Az ügyfeleimnek általában azt tanácsolom, hogy két télikabátjuk legyen - egy elegáns és egy sportosabb -, de természetesen ez nem mindig megoldható" - mondja Szemes Nóra személyi stylist, akit a kabátvásárlási praktikákról kérdeztünk. "Aki egy télikabátot tud venni, annak több dolgot érdemes mérlegelnie kabátvásárlás előtt. Ha ugyanannyiszor hord szoknyát, mint nadrágot, akkor két fazon lehet az ideális: a fenékvonal fölé vagy a térdig érő fazon. A túl hosszú kabáttal érdemes vigyázni, mert optikailag alacsonyabbnak láttat (összenyom)."
Ha rendszeresen viselünk szoknyát, akkor azt is vegyük figyelembe, milyen ezeknek a fazonja. A stylist szerint nem szép, ha például a harang alakú kabát alól kéttenyérnyi ceruzaszoknya látszik ki. Nóra kitér az anyagokra is: megjegyzi, hogy a szövetkabát elegáns ugyan, de általában nem meleg, a pufikabát viszont túl sportos viselet ahhoz, hogy mindennel viseljük.
"Szövetkabát esetében mindig nézzük meg a címkét is, mert csak a 100 százalék gyapjúkabát az, ami igazán melegít. A megoldás az lehet, hogy plusz bélést tetetünk a szövetkabátba, ilyenkor viszont mindig egy számmal nagyobbat kell venni."
Ha egy télikabátunk van, akkor érdemes a meglévő csizmánkhoz is választani. A színes vagy teveszőrszín kabátokhoz jobban illik a sötétbarna csizma, a sötét színű kabátok viszont a fekete vagy színes lábbelivel mutatnak jobban. A kabát színére vonatkozóan nincs általános tanács: mindenki olyat válasszon, amilyen illik az egyéniségéhez, életstílusához és a ruhatárához.
Ami a színeknél és anyagoknál is fontosabb: "Nagyon sokan októberben vesznek télikabátot, amikor még nincs igazán hideg. Ilyenkor könnyen elrontjuk, hogy nem öltözünk eléggé a kabát alá. Amikor aztán jön a hideg, meglepődünk, hogy nem fér a válltöméses blézer vagy a vastag pulcsi a kabátunk alá."


Tipp! Hogy kerülnek Louboutin cipői régi francia festményekre? Kattints a galériáért!


Kockás ajaktetoválással sokkol a botrányhősnőhttp://www.life.hu/legytrendi/20111130-kim-kardashian-szaja-feketefeher-kockas-lett.htmlKiverte a biztosítékot a legújabb reklámkampányhttp://www.life.hu/legytrendi/20111124-izlestelen-reklamban-domborit-az-oscarjelolt-tinisztar.htmlDivatdiktátorok a múltbólhttp://www.life.hu/legytrendi/20111130-divatdiktatorok-a-multbol.htmlÁtalakítunk! Igazi címlaplány lett Mónikábólhttp://www.life.hu/legytrendi/20111129-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.htmlÍgy öltözz magasabbnak!http://www.life.hu/legytrendi/20111124-igy-oltozz-magasabbnak.htmlBeyoncét másolják a hazai hírességek - magyar tervezők ruhái videoklipekbenhttp://www.life.hu/legytrendi/20111123-beyoncet-masoljak-a-hazai-hiressegek-magyar-tervezok-ruhai-video.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.