fokhagyma körömgomba recept szépség pattanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha fel szeretnénk címkézni a fokhagymát, akkor valami olyasmit kellene rábiggyesztenünk, mint "természetes csodaszer" vagy "a fűszernövények polihisztora". A fokhagyma ugyanis amellett, hogy remek ételízesítő, számtalan betegség és panaszának enyhítésére alkalmas, illetve szépítőszernek sem utolsó. A Life.hu elárulja a kedvenc fokhagymás szépségreceptjeit.



Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Thinkstock
Thinkstock

Körömgomba és szemölcs ellen

A körömgomba egyrészt népbetegségnek számít Magyarországon, másrészt rendkívül makacs, kezelése akár 9 hónapig is eltarthat. A gyógyszer mellett (vagy helyett) kipróbálhatunk házi megoldásokat is. Az egyik az ecetből és fokhagymából álló gyógyító koktél, amit ez esetben nem kell meginni - még szerencse! -, elég csak a lábunkat áztatni benne.
Zúzzunk össze egy nagyobb vagy két kisebb gerezd fokhagymát és egy löttyintésnyi ecettel öntsük egy lavór vízbe. Ebben áztassuk a lábunkat hetente egyszer fél óráig. Ez még nem elég ahhoz, hogy megszabaduljunk a gombától. A hatásnövelés érdekében ecetes, összenyomott fokhagymás vattával naponta kétszer törölgessük át a gombás körmöt. A pár gerezd fokhagyma és pár csepp ecet alig került többe 30 forintnál, így megspórolhatjuk a drága készítmények árát.
A zúzott fokhagymával a szemölcsök ellen is felvehetjük a harcot: éjszakára tegyünk a szemölcsre fokhagymás kötést, reggel és este pedig kenjük be fokhagymaolajjal. A makacs pontocskák hamarosan feladják, és újra szép lesz a bőrünk.






Thinkstock
Thinkstock

Körömrágás ellen

A Dominikai Köztársaságban sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy manikűröztessenek, viszont szeretik, ha a körmeik egészségesek és csillogóak. Állítólag onnan származik a kevésbé tehetős nők leleményes megoldása: az apróra vágott fokhagymát 7-10 napig színtelen körömlakkban áztatnak. Az így feltuningolt körömlakk állítólag sokkal tartósabban a körmön marad, ráadásul a körömrágástól is elveszi az illető kedvét.

Pattanások ellen

A felnőttkori pattanásoknak számos oka lehet, így megannyi módszerrel is felléphetünk ellenük. Az egyik legegyszerűbb és valószínűleg legköltséghatékonyabb a fokhagymából készült pattanástalanító szuperszer. Ehhez alaposan keverjünk össze két gerezd péppé zúzott fokhagymát körülbelül ugyanennyi almaecettel, majd vattával vigyük fel a tiszta arcbőrre. A gyulladásgátló, baktériumokat lefegyverző csodaszer nemcsak a pattanások ellen hatásos, de az almaecet rendbe szedi a bőr pH-ját is.

Tipp! Varázslatos hangulat a bécsi adventi vásárban! Kattints a galériáért!




A sztárok kedvenc illataihttp://www.life.hu/szepulj/20111205-a-sztarok-kedvenc-illatai.htmlEzektől nem leszünk szebbek, csak a pénzünk bánjahttp://www.life.hu/szepulj/20111202-szepseg-divat-a-lehaszontalanabb-cuccok-amiktol-nem-leszunk-szebbek.html8 sztár, akik jobban néznek ki 15 évvel öregebbenhttp://www.life.hu/szepulj/20111130-8-sztar-akik-jobban-neznek-ki-15-evvel-oregebben.htmlGyorsan elkészíthető ünnepi frizurákhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20111201-hogyan-legyek-jo-no-gyorsan-elkeszitheto-unnepi-frizurak.htmlMi lett Barbie babából?http://www.life.hu/szepulj/20111130-takacs-nora-mi-lett-barbie-bababol.htmlA legtrendibb sapkák és a hozzájuk passzoló frizurákhttp://www.life.hu/szepulj/20111129-frizura-a-sapka-alatt-a-legtrendibb-sapkak-es-a.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.