A legkedveltebb hajszínek ikonjai

2011.12.14. 7:00

Ha azt mondjuk a fodrásznak, hogy fesse barnára a hajunkat, akkor hosszas faggatózás veszi kezdetét, mire kiderül az adott árnyalat. Ha viszont azt mondjuk neki, legyen olyan sötétbarna, mint Sandra Bullocké, vagy olyan vörösesbarna, mint Julia Robertsé, valószínűleg pontosan tudni fogja, milyen színre vágyunk. Íme, azok a hírességek, akiknek hajszínét a fél világ utánozta egykor, vagy utánozza ma is.

Tipp! Fehérneműben a szexi magyar modell! Kattints a galériáért!

Julia Roberts és az aranyló vörösesbarna

A Micsoda nő!-ben az útszéli pillangóból lett hobbibarátnőként még cserfes vörös volt, de láttuk sötétbarna, fekete és szőke hajjal is. A színésznőt mégis azzal a ragyogó, meleg tónusú, Oltári nő-s aranybarna színnel szeretjük, ami olyan Juliás. Ez a különleges árnyalat a hozzá hasonló, meleg színtípusba tartózó, üde barack vagy pezsgő árnyalatú bőrrel megáldott nőknek áll a legjobban.

AFP


Jean Harlow és a platinaszőke

A több, ikonnak kikiáltott platinaszőke szépség közül a legismertebb Marilyn Monroe volt. Mégsem ő az, aki a platinaszőkét divattá tette: a harmincas évek mozisztárja, Jean Harlow jó húsz évvel megelőzte a szőke dívát. Az átlagosnál több figyelmet kapott platinaszőke hírességekre a közelmúltból is tudunk példát mondani, elég csak Paris Hiltonra vagy Agyness Deyn szupermodellre gondolni. Az biztos, hogy aki bevállalja ezt a színt, mindig a figyelem középpontjában lesz. Ahogy az is biztos, hogy súlyos ezreket hagy majd a fodrászánál. A lenőtt platinaszőke haj szinte csak a vagány modelleknek vagy énekesnőknek nézhető el.

Szólj bele! Életem 10 legjobb könyveAFP


Tipp! Nézd meg Kirstie Alley hihetetlen fogyását! Kattints a galériáért!


Jennifer Aniston és a napszítta középszőke

Nincs még egy olyan nő, akinek több fodrászszalonban fordult meg a fényképe, mint az övé. A kilencvenes évek közepétől nők milliói követelték maguknak a Jóbarátok-Rachel-frizurát. Manapság Jennifer Aniston nem a vágással nyűgöz le bennünket, hanem a laza, nőies, napszítta, mégis ragyogó hajszínnel. A titok állítólag abban rejlik, hogy cérnavékony, nagyon szőke tincseket festenek a választék mentén és az arc körül, a többi részre viszont vastagabb, aranyszőke árnyalatú melír kerül.


AFP


Rita Hayworth és a bronzvörös

Ami a harmincas években a platinaszőke volt, az a negyvenes években a vörös lett. A sztár, aki új hajszínt hozott divatba nem volt más, mint a szerepei után a végzet asszonyaként elhíresült Rita Hayworth. A ragyogó bronzos árnyalatnak ma is vannak nagy rajongói, mint például Julianne Moore, aki számtalan alkalommal megmutatta, hogy ez a hajszín nem zárja ki a piros vagy a ciklámen ruhák viselését sem.

AFP


Tipp! Csábító démon lett a szende Orsiból! Kattints a galériáért!


Sandra Bullock és a sötétbarna

Az egy dolog, hogy a sötétbarna hajszín nem olyan feltűnő, mint a platinaszőke, és sokkal kevesebb hollywoodi híresség is választja, unalmasnak viszont nem mondanánk. Ragyogó sötétbarna, már-már feketének tűnő fürtökkel kápráztatta el a mozinézők ezreit az idén elhunyt díva, Liz Taylor is. A kilencvenes évek óta az álomgyár jófej szomszédlányához, Sandra Bullockhoz kötjük ezt a hajszínt, aki szerencsére soha nem akart sem vörös, sem szőke lenni. Igaz, akinek természetesen ilyen színű a haja, annak általában makacsak a hajszálai, ha festésről van szó. Vörös vagy padlizsán fény rendben van, de a nagyobb módosításokra ennél drasztikusabb beavatkozásra lehet szükség.


AFP


Helen Mirren és a pezsgőszőke

A színpad királynőjéből a vászon egyik legáthatóbb játékú színésznőjeként rendszeresen bizonyítja, hogy az igazán jó színésznőknek nem áldoz le a karrierjük 40 éves koruk fölött. A most 66 éves Mirren egyik védjegye különleges ezüstösen csillogó szőke hajszíne. A teljesen ősz haj festésénél óriási a hibalehetőség, ha beadjuk a derekunkat a divatszínek csábításának és magunk látunk a festésnek. A megoldás a természetes, natúr árnyalatok és egy megbízható szakember.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!

AFP

Tipp! Kiszel Tünde megmutatta! Kattints a galériáért!
Szinte felismerhetetlen az énekesnő! Shakira levágatta emblematikus tincseithttp://www.life.hu/szepulj/20111209-shakira-uj-frizuraja-levagatta-hosszu-hajat-a-kolumbiai-enekesno.html Íme a plasztikdédi - 84 évesen plasztikáztatta a melleit!http://www.life.hu/szepulj/20111206-ime-a-plasztikdedi-84-evesen-plasztikaztatta-a-melleit.html Szépségreceptek fokhagymávalhttp://www.life.hu/szepulj/20111206-szepsegreceptek-fokhagymaval.html A sztárok kedvenc illataihttp://www.life.hu/szepulj/20111205-a-sztarok-kedvenc-illatai.html Ezektől nem leszünk szebbek, csak a pénzünk bánjahttp://www.life.hu/szepulj/20111202-szepseg-divat-a-lehaszontalanabb-cuccok-amiktol-nem-leszunk-szebbek.html 8 sztár, akik jobban néznek ki 15 évvel öregebbenhttp://www.life.hu/szepulj/20111130-8-sztar-akik-jobban-neznek-ki-15-evvel-oregebben.html 

szépségfrizurahajszínhajsztár