parfüm természetes anyagok ökoparfüm illat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha fontos számodra az egészség és a környezetvédelem, permetezz magadra természetes parfümöt, ami intim hangulattal és gazdagon texturált egyedi illattal ajándékoz meg.

Vissza a természethez

A mainstream illatszerek megszületése előtt a parfümöket kizárólag természetes növényi és állati eredetű anyagokból keverték ki, majd a kereslet növekedésével a 19. század végén megjelentek a szintetikus aromák, elsőként a vanília. A második világháború után indult be a vegyipari gépezet, később elárasztották a parfümpiacot az egyéniséget és szabadságot megtestesítő illatok. Mára a parfümipar évi 30 milliárd dolláros üzletággá nőtte ki magát, ugyanakkor a modern illatok közel kétharmada szintetikus anyagokból készül, és olyan vegyi anyagot is tartalmaznak, amelyek potenciális veszélyt jelenthetnek az egészségünkre.

Thinkstock
Thinkstock

"Ha tudni szeretnéd, hogy pontosan mit fújsz magadra, vásárolj natúr vagy organikus, öko- és biogazdálkodásból származó alapanyagokból készült parfümöket, amelyeket természetes virág- és gyümölcsesszenciákból állítanak elő. Ha megbízható és természetes alternatívákat keresel, válogass a BDIH-, ECOCERT-, ICEA-minősítéssel ellátott natúr termékek közül, amelyeknél az összetevők 95%-a ellenőrzött vad gyűjtésből vagy biotermesztésből származik, nem alkalmaznak génmanipulációt, állatkísérleteket, nanotechnológiát, illetve nem tartalmaznak kőolajszármazékokat, mesterséges színezékeket, aromákat és konzerváló anyagokat" - magyarázza Biró Botond Boldizsár, parfümszakértő.

Kibio Eau de Parfum


www.kibio.com
www.kibio.com


Dr. Bach Eau de Toilette


http://athenas.it/l_azienda.php

www.shopathenas.com
www.shopathenas.com


L'Erbolario Citrus Eau de Parfum


http://www.erbolario.com/

www.erbolario.co.uk
www.erbolario.co.uk


Berkeley Square Citrus & Zsálya Eau de Toilette


http://www.bsquare.co.uk/

www.bsquare.co.uk
www.bsquare.co.uk


Acca Kappa Fehér Moha Eau de Cologne


http://accakappa.it/

http://accakappa.it
http://accakappa.it

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.