Szagold és szeresd! - a rózsaszín köd illata

PR cikk parfüm illat tanácsadó feromonok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki elképzelte, milyen számára a Nagy Ő - talán már meg is találta. Vajon mi alapján választunk párt magunknak? Írhatunk részletes listát az ideális partnerről, mérlegelve a kérdést, külcsín vagy belbecs? Nem vagy, hanem és, ne adjuk alább, és akkor a feromonokról, mint adott esetben mindent felülíró tényezőről még nem is beszéltünk.

Hosszú és rögös út is lehet a párválasztás, ha a berögzült elvárásokból nem engedünk, különösen. Tegyük fel, hogy a potenciális partner megfelel a kritériumoknak. Kialakul a vonzalom, de mégis hiányzik valami, amire magunk sem tudjuk a választ. Hiába van fizikai vonzereje valakinek, nem biztos, hogy könnyen párt talál - talán soha sem leli meg az ellenpólusát. Miért lehet ez - tesszük fel magunknak újra és újra a kérdést.

Thinkstock
Thinkstock

Egyre több tanulmány bizonyítja, hogy akárcsak az állatok, az emberek szaglása is képes megkülönböztetni az általuk kibocsátott feromonokat. Ezek kémiai vegyületek, melyek megtalálhatóak embereknél és állatoknál egyaránt. Ilyen anyagok segítségével is képesek a fajok kommunikálni tagjaikkal. Az állatoknál megtalálhatóak szexuális, riasztó, sőt, még élelmiszer nyomvonal feromonok is (pl. a hangyáknál), melyek segítik őket táplálékuk megtalálásában.

Az első általunk ismert feromon az adrosztenon volt, amelyet a nők és a férfiak is kibocsátanak, így vonzva az ellenkező neműeket. A feromonokat az orrunkon keresztül érzékeljük. Nincs illatuk, így tudatosan nem érzékeljük, viszont stimulálják agyunkban a hipotalamusz lemezt, ezzel nemi vágyat és testi-lelki vonzalmat kiváltva.

Az illatok, amelyeket érzünk, hatással vannak viselkedésünkre. Nem hiába találhatunk egy parfümöt érzékinek, vonzónak. A parfümök megalkotásánál inspirálhat a szerelem, a boldogság vagy a szexualitás. Nem hiába, a parfümök különböző fantázianevei, ezek nem tartalom nélküli, semmitmondó frázisok. Mai szemmel szinte felfoghatatlan, a parfümök XVII. században betöltött szerepe: ekkor még "csak" arra használták, hogy a bőr kellemetlen szagát elnyomják. Szerencsére napjainkban már más szerepet tölt be; a higiénia részévé vált egy-egy különleges illatkreáció viselése.

Thinkstock
Thinkstock

Orrunk kifinomult érzékszerv, olyannyira, hogy Antoine de Saint-Exupéry az örökkévalóságnak szánt üzenetét is átértelmezi. A Kis hercegből gyakran idézett gondolatot, a róka titkát aktualizálva nemcsak a szívével lát jól az ember, hanem az orrával is. A kis herceg vajon milyen illatot választana, hogy befolyásolja a "közönséget?"

A parfümkínálat manapság annyira széles skálán mozog, hogy bárki megtalálhatja a személyiségéhez leginkább illőt. Ez is egyfajta üzenet, akár a feromon. Választhatunk buja "randiparfümöt", amely az édesebb, fűszeresebb, karakteresebb illatok esszenciája. Ezek az illatok inkább téli, vagy esti viseletek, akár egy ruha. Ez vonatkozik egyaránt nőkre és férfiakra is. Aki igazi hódításra készül, ne hagyja figyelmen kívül, hogy mennyire fontos, a partner milyen illatot fog érezni.

A parfüm, ami a védjegyünkké válik, már akkor egyértelmű jeleket árul el rólunk, amikor még sem szavakkal, sem tettekkel nem nyújtottunk be "szándéknyilatkozatot", hogy mit remélünk a másiktól. Kalandozásunk újabb célpontját keressük, vagy azt a valakit, aki a társunk lehet. Ez egy kétélű fegyver, ezáltal információkat adunk és kapunk, így talán könnyebb a sorok között olvasni. Ó, mondd, Te kit választanál? Ha erre a kérdésre tudod a választ, habozás nélkül emelheted le a polcról a megfelelő parfümöt, a te parfümödet, a megfelelő üzenet hordozóját.

Próbáld ki illattanácsadó alkalmazásunkat! Ezzel megtudhatod, hozzád milyen parfüm illik, nem utolsó sorban megnyerheted Valentin napra a Bvulgari parfümszettek egyikét a Parfümcenter.hu-tól!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.