fashion week állatminta öltözködés állatmintás anyagok ruhadarab 2012 tavasz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állatmintákból sosem elég, és idén tavasszal van miből válogatni! A leopárd-, a tigris-, a piton- vagy a zebramintához már hozzászokhattunk az elmúlt 3-4 szezon alatt. Idén tavasszal ezek is megújulnak, de ezeknél sokkal egzotikusabbak a szezon új mintái: a törékeny énekesmadarak, a könnyű szárnyú pillangók és az óceánok különlegesen gyönyörű élőlényei.

Régi kedvencek új formában

http://nymag.com/fashion
http://nymag.com/fashion

Roberto Cavalli, Salvatore Ferragamo, Michael Kors

A 2012-es tavaszi-nyári szezonban sem kell búcsút mondanunk a kedvenc állatmintáinknak, amelyek most új arcukat mutatják. Viseld őket más mintájú anyagokkal - virágossal, csíkossal vagy pöttyössel-, ahogy Roberto Cavalli modelljei. Így teheted még izgalmasabbá a látványt. A természetben fellelhető színek helyett válassz élénk színű változatot, ahogy azt Salvatore Ferragamo diktálja. Vagy egyszerűen csak válassz az eddiginél sokkal inkább felnagyított mintákat, ahogy Michael Kors bemutatóján is láthattuk.


Kígyómintás felső: H&M - 2.490 forint; Borítéktáska: H&M - 2.490 forint;
Ruha: Mango - 12.995 forint; Maxiruha: Mango - 35.995 forint;
Pitonmintás ruha: New Yorker - 5.490 forint

A szezon sztárjai az aprócska, színes énekesmadarak - közöttük is a kolibrik -, amelyek elsősorban könnyed blúzokon, lenge anyagból készült ruhácskákon és finom kardigánokon tűnnek fel. Ha nem jön be a lágy, romantikus vonal, de tetszenek a madarak, válaszd a harsány színű, trópusi fajokat és papagájokat, amelyek általában határozott, feltűnő darabokon kapnak helyet.


Kolibris top: Esprit - 39,95 euró; Kardigán: H&M - 5.990 forint;
Ujjatlan blúz: H&M - 5.990 forint; Papagájkitűző: Mango - 7.995 forint;
Ruha: Zara - 9.995 forint
Nézd meg a mintákat közelebbről galériánkban! Kattints a képre!

Feltűnő példányok

http://nymag.com/fashion
http://nymag.com/fashion

DSquared2, Giles Deacon, Victoria by Victoria Beckham

Több divatház kifutóján is főszerepet kaptak az egész mellkast befedő állatfejek. Ezek nemcsak a pólókon, hanem az egyberuhákon és a szoknyákon is megjelentek. A DSquared2-nél a tigrist favorizálták, Giles Deacon bemutatóján a bütykös hattyú volt a sláger, Victoria Beckham pedig már tavaly ősszel is az idei tavaszi, macskamintás ruháját viselte. Hála neki, nemcsak a nagymacskák keresettek az idén, hanem a szende házimacskáknak is jut szerep.


Baglyos top: Mango - 3.995 forint; Flitteres tigrises top: Bershka - 6.995 forint;
Cicás top: H&M - 2.490 forint; Leopárdos top: Zara - 9.595 forint
Nézd meg a mintákat közelebbről galériánkban! Kattints a képre!

Tengeri szépségek

http://nymag.com/fashion
http://nymag.com/fashion

Mary Katrantzou, Versace

Tipp! Rá se lehet ismerni, elképesztően szexi lett a vadóc énekesnő! Kattints a galériáért!



A tengerek és óceánok lenyűgöző élővilága megihlette a tervezőket is: idén tavaszra Mary Katrantzou színpompás víz alatti világot idéző anyagot használt fel a kollekciójához. Donatella Versace sem tudta kivonni magát a tengeri csillagok, a kagylók, a csikóhalak és tengeri csigák bűvköréből, tavaszi ruháinak anyagain ezek köszönnek vissza. Úgy tűnik, ezeket a gyönyörű ruhamintákat még nem merik bevállalni a nagyokat másoló, olcsóbb divatházak, az ékszerek viszont más kockázati kategóriába tartozhatnak. A bizsuk között találtunk néhány darabot, amit a víz alatti világ ihletett.


Tengeri csillag gyűrű: H&M - 790 forint; Tengeri csillagos nyaklánc: Mango - 11.995 forint;
Nyaklánc halakkal: Mango - 19.995 forint;
Teknős gyűrű: Pull & Bear - 1.795 forint; Karkötő: Stradivarius - 2.995 forint
Nézd meg a mintákat közelebbről galériánkban! Kattints a képre!

Pillangók

http://nymag.com/fashion
http://nymag.com/fashion

Alexander McQueen

Érdekes, hogy a kínálatban csak most kaptak helyet a gyönyörű pillangók is, amelyeknek az Alexander McQueen divatház tavaly tavaszi kollekciójában jelentős szerepük volt. Úgy tűnik, ennyi idő kellett, hogy beérjen a dolog, de csöppet sem nem bánjuk: a pillangó mintás ruháknak, blúzoknak és pólóknak lehetetlen ellenállni.


Top: Bershka - 6.995 forint; Póló: Esprit - 29,95 euró; Ruha: Esprit - 89,95 euró;
Blúz: H&M - 8.995 forint; Póló: Stradivarius - 3.595 forint
Nézd meg a mintákat közelebbről galériánkban! Kattints a képre!


Sztárok legbizarrabb cipőihttp://www.life.hu/legytrendi/20120302-sztarok-legbizarrabb-cipoi.htmlBugyivillantás az Oscar után - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/legytrendi/20120301-bugyivillantas-az-oscar-utan-heti-stilusmustra.htmlPizsamában érkezett a vörös szőnyegre - Melléfogott a színésznőhttp://www.life.hu/legytrendi/20120223-pizsamaban-erkezett-a-voros-szonyegre-a-szineszno-tilda-swinton.html1 szoknya, 3 stílus - Így viselj miniszoknyát a hidegben!http://www.life.hu/legytrendi/20120227-1-szoknya-3-stilus-igy-viselj-miniszoknyat-a-hidegben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.