Újulj meg! - 3 ellenállhatatlan színkombináció az arcodon

fashion week sminkes smink szakértő 2012 tavasz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"A harmóniát, amit hosszú éveken keresztül meséltünk-tanítottunk a sminkben, mára talán el is felejthetjük" - avat be a 21. századi sminkelés titkaiba és a diszharmónia világába Istenes Katalin, az Avon szépségtrénere, akit új, izgalmas sminkelési megoldásokról és színkombinációkról kérdeztünk. Íme a három legkülönlegesebb változat, amelyet érdemes kipróbálni.

Sárga és zöld a szemre

Szakértőnk szerint idén olyan színek kerültek a sminkpalettára, amelyek az elmúlt években igencsak háttérbe szorultak. Ilyenek többek között a zöld legkülönbözőbb árnyalatai, a harsogó fűzöldtől kezdve a kellemesen puha hatású mohazöldön át egészen a menta- vagy türkizzöldig. "Ha használjuk a szemünkre, az már önmagában is figyelemfelkeltő, de ha sárgával kombináljuk, ami szintén a tavasz slágerszíne, az meghökkentő üdeséget és frissességet áraszthat" - mondja a sminkmester, aki azt tanácsolja, az üde kombináció mellé használjunk egészséges színeket. "Legyen például rózsaszín vagy mályva az arcon és a szájon egyaránt ugyanazon árnyalatban, nehogy közönséges legyen az összhatás!" Szakértőnk arra is figyelmeztet, hogy az ilyen feltűnő kombináció esetén szebben mutat, ha a választott színek máshol is visszaköszönnek. Ha menta színű szemhéjpúdert választunk, fessük mentára a körmeinket is, vagy viseljünk menta színű kiegészítőt.

Forrás:nymag.com
Forrás:nymag.com

Vivienne Westwood Red Label

Rózsaszín pír és piros ajak

Jó sokáig tartotta magát az a szabály, hogy a rózsaszínt és a pirosat tilos egymással kombinálni. Mára ezt a szabályt sminkes tévhitként is kezelhetjük, pedig csak arról van szó, hogy változnak a trendek, változik a divat. "Sokan még most is viszolyognak a két szín együttesétől, amelynek sikerességét mutatja, hogy rendszeresen visszatérnek!" - mondja szakértőnk. "A piros rúzs vadságát egy rózsaszín-pink pirosító nagyon jól ellensúlyozza, ugyanakkor stílusossá tesz, már csak azért is, mert ettől biztosan nem lesz unalmas harmóniában az arcunk!"

Forrás:style.com
Forrás:style.com
Narancsos barack a szájra és az orcákra, mellé fekete vagy szürke szem

mandarin"Elsősorban a pirosító és a száj színe lehet barackos, narancsos árnyalatú, mely a legjobban egy lebarnult bőrön mutat. Ez a szín a meleg tavasz és ősz színtípushoz passzol igazán. A szemre fekete tus vagy füstös szürke kerül, így lehetünk a legtrendibbek."


Forrás:style.com
Forrás:style.com

Jean Paul Gaultier

Bár a trendek folyamatosan a diszharmóniára biztatnak bennünket, nem érdemes fejest ugrani minden újdonságba. Vegyünk részt például személyre szóló tanácsadáson, de a különböző sminkes márkák szaküzleteiben szívesen segítenek a hozzáértők, és megkérhetjük sminkes ismerőseinket is. "Közel sem biztos, hogy ami tetszik, az jól is áll, vagy amivel a barátnőnk elbűvölő az nekünk is jó lesz" - mondja Katalin. "Azt hihetnénk, könnyű dolgunk van, mert annyi, de annyi gyönyörű szín vár ránk a palettákon, de valójában csak akkor derül ki, hogy illik-e hozzánk, ha feltettük. Vannak alapszabályok, aminek ismeretében egy kicsit könnyebb a választás, de hogy valójában melyik lesz a legjobb, ahhoz szükséges a szakember segítsége és a próba."

Tipp! Húsz évet öregedett a szexi táncosnő! Kattints a galériáért!



Copffal ránctalanítanak a sztárok - Heti beauty-mustrahttp://www.life.hu/szepulj/20120413-copffal-ranctalanitanak-a-sztarok-heti-beautymustra.html4 egyszerűen utánozható frizura a tavaszi kifutókrólhttp://www.life.hu/szepulj/20120405-tavaszi-szepsegtrendek-4-egyszeruen-utanozhato-frizuratrend-a-tavaszi-kifutokrol.htmlA legjobb sminktippek a hazai beauty-bloggerektőlhttp://www.life.hu/szepulj/20120403-tavaszi-szepsegtrendek-sminktippek-a-hazai-beautybloggerektol.htmlRúzsozz, mint egy profi! - Sminktippek a szakértőtőlhttp://www.life.hu/szepulj/20120403-tavaszi-szepsegtrend-ruzsozz-mint-egy-profi-sminktippek-a-szakertotol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.