plasztikai műtét botox lábfej sebészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azok a plasztikai műtétek, amelyeknek a lábfej szépsége áll a középpontjában, hazánkban még nem számítanak slágernek. Az Egyesült Államokban viszont már széles rajongótábora van az egészséges lábfej kisebb-nagyobb korrekciójára irányuló beavatkozásoknak, amelyeket összefoglaló néven Hamupipőke-eljárásnak neveznek. A cél az, hogy a lábak tökéletesen nézzenek ki a tökéletes álomcipőben.

A nőies domborulatairól ismert sztárséf, Nigella Lawson nemrég jó pár kilóval könnyebben és nőiesen karcsú idomokkal mutatkozott. A találgatásokat megelőzve maga a sztárszakácsnő árulta el, hogyan dobta le a plusz kilókat. A világ egyik legismertebb celebséfje egy műtétnek köszönheti új alakját. Mielőtt bárki a gyomorgyűrűre gondolna, eláruljuk, hogy Nigella lábán végezték a beavatkozást. Csúnya, bütykös lábfejét nemrég megműtette, de a jó féléves fájdalmas lábadozás alatt inkább lemondott az éjszakai hűtőtúrákról. Ez a nassolásmentes időszak az, ami meglátszik az alakján. A bütyök eltávolítása vagy a deformált, a cipőben fájdalmasan összenyomódó lábfej és lábujjak korrekciója itthon is ismert, de a Hamupipőke-eljárások közé ennél meredekebb és egészségügyi szempontból nem kifejezetten indokolt műtétek is beletartoznak.

Thinkstock
Thinkstock

Az Egyesült Államokban sok egészséges lábfejjel rendelkező nő fizet be egy-egy kezelésre csak azért, mert szeretnének sokkal könnyebben beleférni a márkás és méregdrága topánokba. Egyrészt nem akarják, hogy a több száz vagy ezer dolláros álomcipellők ormótlanul eldeformálódjanak a lábfejük miatt, másrészt így jóval kényelmesebben elférnek a sokszor gyaloglásra is alkalmatlan dizájnercipőkben. Kicsit ellentmond ez annak az érvelésnek, amit a cipőimádók találtak ki saját szenvedélyük magyarázatára. Ezek szerint a cipő az egyetlen olyan kiegészítő (mondjuk a táskát és a különböző bizsukat leszámítva), amelyik mérettől függetlenül tökéletesen áll a viselőjén. A divatos ruhadarabok helyett elég egy jó cipő, amivel felhívhatod magadra a figyelmet még akkor is, ha az alkatodnál fogva nem tudod követni a trendeket.

A lábfejet érintő műtétek közül a kislábujj eltávolítása az egyik, ha nem a legbizarrabb. Álllítólag ilyenkor először a lábujj körüli szöveteket távolítják el, majd magát a lábujjat is. Így a lábfej keskenyebb lesz, és könyebben elfér a hegyes orrú, keskeny lábfejű cipőkben. Szó lehet a lábujjak korrekciójáról is: rövidítéséről, egyenesítéséről vagy éppen meghosszabbításáról. A lábujjrövidítést általában a nagyujjon, vagy a nagyujjon túlnyúló második lábujjon végzik. A lábfej a műtét után kényelmesen elfér a méregdrága, keskeny fejű vagy hegyes orrú magas sarkú cipőben. A lábujjak meghosszabbítása esetén például egy ujjpercet eltávolítanak a többitől, majd implantátummal meghosszabbítják az adott ujjat.

Nem újdonság, hogy a hónaljba injekciózott botoxszal csökkenthető vagy teljesen elmulasztható az izzadás. Ugyanezt az eljárást ma már a talpon is alkalmazzák. Az itt található izzadságmirigyek botoxszal való beinjekciózásával gátat szabnak, hogy a cipőben csúszkáljon vagy bebüdösödjön a láb. A magas sarkú cipők szerelmeseinek találták ki azt az eljárást, amikor a lábujjak alatti, puha talprészbe zsírt vagy más töltőanyagot fecskendeznek. Az így mesterségesen feljavított párnácskák lehetővé teszik, hogy a gyilkos magasságú topánokat fájdalommentesen, jóval tovább lehessen viselni.

Thinkstock
Thinkstock

A vastag bokára sem lehet panasza többé annak, akinek az átlagnál kicsit vastagabb a pénztárcája. Az esztétikai problémát két módszerrel is orvosolják - már Magyarországon is. A vastag csontozat a boka esetében csak másodlagos kérdés, a vastag bokát a legtöbb esetben a felgyülemlett zsírraktárak okozzák. Éppen ezért a boka körüli zsírleszívás lehet az egyik megoldás, ha valaki vékonyabb bokát szeretne. A másik, ha a vádlit nagyobbítják meg, így a lábikrához viszonyítva optikailag kisebbnek tűnik majd a boka.

Az esztétikai lábműtétek a legújabb trend az Egyesült Államokban annak ellenére, hogy az ortopéd szakorvosok igyekeznek lebeszélni az egészséges embereket róla. Szerintük ugyanis ezeket a beavatkozásokat csak és kizárólag akkor szabad végrehajtani, ha az egészségügyileg is indokolt - például fájdalmas deformációk esetén.

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!



Ijesztően tökéletes fogsorok - Sztárok furcsa mosollyalhttp://www.life.hu/szepulj/20120323-ijesztoen-tokeletes-fogsorok-sztarok-furcsa-mosollyal.htmlModellek szépséghibával - 9 különleges arc a kifutókrólhttp://www.life.hu/szepulj/20120410-modellek-9-kulonleges-arc-a-kifutokrol.htmlKivasalták az énekesnőthttp://www.life.hu/szepulj/20120403-tokeletesre-vasaltak-fergiet-a-szulinapjara.htmlSokmillióért szabatta át magát az egykor gyönyörű világsztárhttp://www.life.hu/szepulj/20120326-sokmillioert-szabatta-at-magat-az-egykor-gyonyoru-vilagsztar-megan-fox.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.