Hogyan ne viselj melltartót nyáron?

mell a nap cikke munkahely mellbimbó melltartó ciki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor olyan hatalmas a kánikula, hogy legszívesebben a bőrödből is kibújnál, a legborzalmasabb ruhadarab, ami a testeden lehet: a melltartó. Melltartót nem viselni viszont nem is olyan egyszerű. Tavaly már megírtuk, mikor és hogyan lehet melltartó nélkül lenned, és mikor nem érdemes. Most ismét úgy éreztük, a meleg nyárban nem árt elővenni a témát.

A sztárok jól tudják, hogy egy ruhán átsejlő mellbimbóval azonnal a címlapra kerülnek. Ennek ellenére a kelleténél többször követnek el ilyen és ennél kínosabb bakikat. Az év elején Nicole Scherzinger tapasszal igyekezett elfedni saját mellbimbóit, de a látvány inkább ciki volt, mint stílusos. Anne Hathaway bimbója az Oscar-gálán kis híján kibökte a kollégái szemét, és a szende Audrey Tautou cannes-i ruhája is a szokottnál többet mutatott a bájos színésznőből. Tavaly pedig hetekig csámcsogott a bulvársajtó Liptai Claudia igen sejtelmes ruháján. De azok után, hogy egyesek bugyi nélkül vagy félig levetkőzve lépnek a vörös szőnyegre, tényleg akkora hír, ha valaki nem visel melltartót? Miért kellene szégyenkezni az efféle szabadság miatt?

Fotó: AFP, Hajdú D. András - Origo
Fotó: AFP, Hajdú D. András - Origo

Anne Hathaway és Liptai Claudia

Orsi (27):

"A melltartóviselés a társadalom elvárása, sokan hordjuk csak azért, mert ez a 'normális'. Ha otthon vagyok, ritkán, ha sportolok, akkor egyáltalán nem viselem. Érzékelem is, hogy bámulnak, pláne, ha jön egy hűvösebb szellő. Ilyenkor csak mosolygok. Megtehetem, mert tisztában vagyok vele: a melleim kicsik és formásak. Szerintem egyáltalán nem tartozik a ciki kategóriába, ha egy nőn nincsen melltartó. Persze fura és én is ugyanúgy megbámulok más nőket, ha észreveszem, de nem társul az a gondolat mellé, hogy mit képzel ez a nő magáról."

Ne tekergesd a mellbimbót! (18+)


Sportoláshoz: kötelező!

Bár a Life.hu szülész-nőgyógyász szakértője, dr. Sobel Gábor egyik korábbi cikkünk kapcsán azt nyilatkozta, hogy orvosi szempontból nem indokolt a melltartó viselése - kivéve nagyon nagy mellméret esetében -, ő is azt tanácsolta, hogy ne hanyagold a melltartó használatát, mert ezzel is késlelteted a mellek megereszkedését. Más szakértők szerint a sportoláshoz mindenképp kötelező melltartót viselni kis és nagy mellek esetében is, mert a kötőszövetek erőssége nem függ össze a mellmérettel.

Bea (35):

"Nem vagyok melltartópárti, ritkán viselem, de sportoláshoz mindig szoktam. Akkor viselek még melltartót, ha alkalmi ruhát veszek fel, mondjuk vékonyabb blúzt. Ezt is csak azért, mert a társaságban nem akarok közbotrányt okozni. Elég kicsi melleim vannak, bár enyhén lógnak, szeretem, hogy szabadon vannak. Nekem tetszik, ha valaki nem visel melltartót, kifejezetten érdekesnek találom. Bárki megteheti, akinek nincs nagy, súlyos melle, a nagy mellhez szerintem szükséges, esztétikai és egészségügyi okok miatt is. Melltartó nélkül a munkahelyen? Abszolút szexi és abszolút szabad! Sőt, kell is! A merev mellbimbó menő."

Thinkstock
Thinkstock

Munkahelyen: illik!

Sokan vannak, akik szerint kicsit sem esztétikus, ha a mellbimbó anatómiája "felsejlik" a ruha alól. Ők úgy vélik, a melltartó viselése munkahelyen az illik kategóriába tartozik. Az pedig, hogy valaki nem bírja, nem lehet kifogás - gondolják. Igaz, hogy vannak olyan ruhák, amelyek alatt egyszerűen nem lehet melltartót viselni, de ezeket általában nem a munkahelyen hordjuk. Ott bizony szemöldökráncolás a vége, ha a kiemelkedő teljesítményed helyett az előre domborodó idomaiddal hívod fel magadra a figyelmet - figyelmeztetnek a szakértők. A munkakör és a munkahelyi előírások, kimondott és kimondatlan szabályok határozzák meg, hogyan öltözködhetsz, és ezekben általában a melltartóviselésre is vonatkoznak.

Eszter (27):

"A női mell átka és egyben jóakarója is a melltartó. A kisebb hibákat akár el is rejtheti, ugyanakkor borzasztóan néz ki, mikor kilóg, bevág, fel- vagy éppen elcsúszik. Sarah Jessica Parker volt az egyetlen, akinek elnéztük, hogy a sorozatban a legszebb ruhát is elrontotta a kilógó fehérneművel. Szerintem ne ő legyen a követendő példa! Van olyan ruha, ami nem teszi szükségessé, sőt, a szabása egyenesen ellenzi a melltartó viselését, viszont ez önmagában nem elég. Sokat számít a ruha anyaga és a mell formája is. A melltartó nem viselése is abba a kategóriába tartozik, hogy aki megteheti, az tegye is meg. A munkahelyen viszont nem tartom jó ötletnek a melltartó ignorálását. Maximálisan ellenzem, ha a kolléganő bimbói az égnek merednek, esetleg köldökig ér a dekoltázsa. Nem féltékenységből, egyszerűen van az a hely és szituáció, ahol ezt nem illik."

Vegyük úgy, hogy a munkahelyen tényleg viselsz melltartót, de a hétköznapokon nem bánnád, ha nem kellene hordanod, de a szigorú, megbotránkozó vagy éppen pirulásra késztető tekintetek arra kényszerítenek, hogy ne tedd. Pedig nincs ebben semmi kivetnivaló - ha betartod a szabályokat.

Thinkstock
Thinkstock

Miért vonzódnak a férfiak a női mellhez?


Maja (25):

"Aki a melltartót és a biztonsági övet kitalálta, tuti férfi volt, mert mind a kettő kényelmetlen, melegít, pláne együtt utálom. Sajnos mindig hordok melltartót, csak olyan felsőnél nem, amelyiknek beépített melltartója van és leszorít. Szerencsére teljesen meg vagyok elégedve a mellméretemmel, az állásukkal, ezért megtehetném, hogy nem viselem, csak szerintem Magyarországon ez nem annyira elfogadott."

Melltartó nem-viselési kisokos

- Soha ne menj dolgozni melltartó nélkül. Alap.

- Ha mégis megteheted, hogy ne viselj melltartót, maradj diszkrét!

- Soha ne viselj selymet vagy nagyon könnyű anyagokat melltartó nélkül. Ezek, textúrájuknál fogva, még inkább szemrevalóvá teszik a ruha alatt a meztelen kebleket.

- Ha C, D vagy annál is nagyobb a kosárméreted, melltartó nélkül önálló életet kezdenek élni a melleid, amely nem túl esztétikus. Ráadásul a súlyuk miatt a kötőszövetek is nagy próbatételnek vannak kitéve, aminek hosszú távon súlyos következményei lehetnek.

- Ha ennek ellenére is a melltartó-nélküliséget választod, viselj vastag pántú, nyakba kötős darabokat, mert ezek tartanak a legjobban. A vékony pántos ruhákat ugyanúgy elfelejtheted, mint a pántnélkülieket.

- Ma már megannyi trükkös holmit lehet kapni, amelyek takarnak is, de meg is őrzik az áhított szabadságot. Magyarországon is valószínűleg bele lehet futni felragasztható melltartóba vagy zselés mellbimbótapaszba, de az interneten az adhesives bra vagy a gel petals kifejezésekre rákeresve megannyi webáruházat találni, amelyek forgalmaznak ilyeneket.

Amilyen a mellbimbód, olyan vagy a szexben (18+)


Átalakít a Jónő Team: Modell lett Timiből!http://www.life.hu/legytrendi/atalakitunk/20130611-atalakit-a-jono-team-valodi-modell-lehet-timibol-takacs-nora.htmlDivatbotrányok: Pasibakik női szemmelhttp://www.life.hu/legytrendi/20130612-divatbotranyok-szornyu-ferfioltozekek-noi-szemmel-szerepel-benne-adrien-brody-david.htmlEzt viseld a nászéjszakánhttp://www.life.hu/legytrendi/20130611-lifenight-szexi-fehernemuk-ezt-viseld-a-naszejszakan.htmlMit üzen a pólód?http://www.life.hu/legytrendi/20130609-trendi-a-feliratos-polo-uzenhetsz-is-vele.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.