Őszi blézerkalauz - Neked melyik áll jól?

2012.09.23. 20:49

A küszöbön ácsorgó ősz egyik legkedveltebb ruhadarabja a blézer. Amellett, hogy a réteges öltözködés nélkülözhetetlen eleme, a legkülönbözőbb stílusú szettekkel is tökéletesen kombinálható. A Lifefashion.hu mini blézerkalauzából most megtudhatod, melyik fazon passzol hozzád a leginkább.

A blézer évek óta magabiztosan vezeti a kedvenc őszi kiegészítők listáját. Egy jó blézer segítségével a leglazább nyári szettedet is irodaképessé varázsolhatod, a hűvös reggeleken pedig hálát adsz majd a divat istennőjének, hogy megalkotta ezt a multifunkciós kis csodát. Jó hír, hogy az idei szezonban a szivárvány legmerészebb színei köszönnek vissza a blézerekről is, így mindenki megtalálhatja a kedvére való árnyalatot. Ha viszont nem vagy százszázalékig biztos abban, hogy melyik fazon állna rajtad tökéletesen, a Lifefashion.hu segít a döntésben.

Látogass el a Lifefashion.hu webshopjába, ahol tippjeink segítségével könnyen megtalálhatod álmaid blézerét!

Alma- és körtealkat

A nőiesebb vonalakkal megáldott hölgyek a hosszított fazonú blézereket keressék az üzletek polcain, melyek segítenek eltakarni a kényesebb részeket. Elsődleges szempont a kényelem: hidd el, nincs is annál rosszabb, mint egy rosszul megválasztott méretű ruhadarabban feszengeni egész nap. Tévhit azonban, hogy a pluszméretűek csak feketét hordhatnak! Örök érvényű szabály, hogy az élénk színek sokkal vidámabbnak és magabiztosabbnak mutatják viselőjüket, ezért mindenkinek ajánlott némi színt csempészni a szürke hétköznapokba.1. Zara - 22 995 forint, 2. H&M - 9 490 forint
3. Mango - 9 995 forint, 4. Stradivarius - 11 995 forint

Fiús vonalak

Akkor se búsulj, ha a sors nem áldott meg D-kosaras dekoltázzsal. Mindössze annyi a dolgod, hogy olyan blézert keress, amelynek gallérja fodrokkal, kis zsebekkel vagy csillogó kövekkel díszített. Ezek ugyanis optikailag nagyítják a melleket. Ha már térdig jártad a lábadat, de még mindig nem akadtál egy díszes blézer nyomára, otthon, saját kezűleg is "feljavíthatod" a már meglévő darabot: csak tűzz a gallérjára egy nagy textilrózsát vagy egy szembetűnő brosst.


1. Stradivarius - 17 995 forint, 2. Stradivarius - 13 995 forint
3. Camaieu - 11 995 forint, 4. Mango 9 995 forint

Alacsony kontra magas

Ha az aprótermetű lányok táborát erősíted, akkor a legjobb tanács, amit adhatunk: ne akard eltakarni magad. A túl hosszú vagy szellős blézerek optikailag "összenyomnak", vagyis szó szerint elveszel a sok anyag közt. Inkább válassz olyan darabot, ami a lapockád aljáig - de legfeljebb a derekadig - ér, és finoman követi a vonalaidat, így sokkal jobb összhatást érhetsz el. A nagy mintákat szintén érdemes elkerülnöd, de az apró virágminta jöhet minden mennyiségben.


1. D&G - 32 893 forint, 2. Mango - 19 995 forint
3. Mango - 12 995 forint, 4. H&M - 8 999 forint, 5. Mexx - 11 097 forint
 Amennyiben a magasságod a topmodellekével vetekszik, felesleges egy túl rövidre szabott blézerrel kihangsúlyoznod a méreteidet. Nem árt tudni, hogy a sötétebb árnyalatok segíthetnek egy két centit "lefaragni" a magasságodból, de ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy az élénk színek tiltólistásak. Azokat a darabokat részesítsd előnyben, amik a derekad és a csípőd közti sávban végződnek, így garantáltan nem fogsz megfázni a hűvös őszi napokban.


1. Tommy Hilfiger - 18 897 forint, 2. H&M - 5 990 forint
3. H&M - 9 994 forint, 4. Zara - 25 995 forint

Látogass el a Lifefashion.hu webshopjába, ahol tippjeink segítségével könnyen megtalálhatod álmaid blézerét!

divatősztrendzakóhűvös időblézertestalkat