szépségápolás pigment smink szépség szemhéj szemhéjpúder
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sminkelésben profibbak pigmentként beszélnek róluk, de a sminkes webshopokban csillámpor vagy varázspor néven is megtalálhatod őket. Ez a gyönyörű, telt színű, finomra őrölt por a dekorkozmetikumok jolly jokere, szemre, szájra, arcra is felviheted. A Life.hu elárulja, hogyan használd.

Legyen szó bármilyen színről, a pigmentek közös nevezője, hogy lehetetlen nem beléjük szeretni. Nagyon élénk, intenzív, csillogó színük van, így aki egy kicsit is szereti a sminktermékeket, akár csak nézegetni is, nem tudja kivonni magát a hatásuk alól. A pigment egy univerzális, nagyon finomra őrölt, porállagú festék, mikrocsillám. Minél finomabb a pigmentek állaga, annál szebben lehet velük dolgozni, de annál óvatosabban kell velük bánni. További hatalmas előnyük nemcsak az, hogy egyszerre nagyon keveset kell használni belőlük, így sokáig megmaradnak, hanem az is, hogy a színek keverhetők egymással, így új, egyedi árnyalatokat találhatsz ki magadnak. Kreativitásra fel: megmutatjuk, hogyan teheted különlegessé az ünnepi sminked!

Thinkstock
Thinkstock

Használd szárazon a szemhéjra!

Ahogy a porállagú szemfestékeknél az lenni szokott, maguktól nem tapadnak meg szépen a szemhéjon. Használj korrektort, BB krémet, vagy kifejezetten erre a célra ajánlott szemfesték alapot! Egy kevés port önts ki a pigment kupakjába vagy a kézfejedre, majd innen egy ecsettel vagy applikátorral vidd fel a szemhéjra úgynevezett nyomkodó technikával.

Sztárok akkor és most - Nézegess képeket!



Használd nedvesen a szemhéjra - tusként is!

Sokkal izgalmasabb, élénkebb a szín, ha nedvesen viszed fel a szemhéjadra. Ilyenkor sem csöpög az ecset, hanem épphogy nedves. A folyadék, amiben az ecsetet megmártod, lehet sima víz vagy akár szemcsepp is. Ezzel a módszerrel az egész szemhéjadat is átdolgozhatod, de izgalmas kipróbálni azt is, ha ferde vagy tusecsettel húzod ki élénk színű pigmenttel a szemhéjad. A cicásra kihúzott szem a legegyszerűbb sminket is feldobja, a színes vonal pedig biztosan bulissá teszi. Ehhez még csak külön tust sem kell vásárolnod, megteszi a pigment is.

Thinkstock
Thinkstock

Keverd a körömlakkodba!

Igaz, ma már talán nincs is olyan árnyalat, ami ne létezne körömlakkban is, de azért mindig vannak kivételek. Ha azok közé tartozol, akik keresve sem találják az álomárnyalatot, keverd ki magad: tegyél egy kevés pigmentet az áttetsző körömlakkba, majd fesd ki ezzel a körmödet!

A Life.hu tippje: Ha többszínű pigmentet is vásároltál, de félsz, hogy sosem fognak elfogyni, készíts karácsonyra egyedi körömlakkokat a barátnőidnek, majd adj a színeknek különleges fantázianevet. Imádni fogják!

Keverd hozzá a szájfényedhez!

Az előbbi ötletből kiindulva akár a szájfényednek is különleges, egyedi árnyalatot adhatsz, ha hozzákeversz egy kevés pigmentet. A szájfény lehet színtelen, de például az aranyszínű pigmentek szinte valamennyi árnyalatot feldobják.

Thinkstock
Thinkstock

1. AVON Color Trend - 659 forint, 2. Barry M / Sminkkel.com - 1.525 forint
3. MAC Guilty Passions kollekció - 10.500 forint, 4. Sleek / Makeuplaza.com - 1.300 forint

Dobd fel vele az arcszíned!

Ha még jobban ki szeretnéd használni a pigmentet, válassz olyan árnyalatot, amelyet akár az arcodon is szívesen viselnél - valószínűleg a feltűnő kék vagy a smaragdzöld nem ez a szín lesz. A bőr színéhez közelálló, finom pírt vagy fényt adó árnyalatokat az alapozóddal, színezett hidratálóddal vagy a BB krémeddel összekeverve pirosítót vagy highlightert is készíthetsz magadnak.

Részletes bőrtípus-analízis - Teszteld magad!http://www.life.hu/szepulj/20121203-bortipus-meghatarozas-tipusok-reszletes-jellemzoi.htmlŐ is bakizik: Katalin hercegnő megjelenése most nem volt tökéleteshttp://www.life.hu/szepulj/20121202-katalin-hercegno-divatbakija-forditva-tette-fel-az-ovet.htmlSzáraz, cserepes száj? Így lesz újra csókolnivalóan puhahttp://www.life.hu/szepulj/20121129-cserepes-ajkak-okai-kezelese-hazi-gyogymodok-ajakradir-recepttel.html25 év, 25 frizura - Kylie Minogue hajkölteményeihttp://www.life.hu/szepulj/20121121-25-ev-25-frizura-kylie-minogue-hajkoltemenyei.htmlFilléres csodaszerek a téli hideg ellenhttp://www.life.hu/szepulj/20121113-szepsegapolasi-tippek-a-hideg-ellen.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.