Dús, hatalmas szempillák 3D hosszabbítással

kozmetika szempilla szépségápolás 3D smink szépség szempillahosszabbítás szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tartós, a műszempillánál természetesebb hatást ígér a 3D szempilla-hosszabbítás. De vajon nem károsítja-e az eljárás a szempillákat? Nagyító alatt a módszer.

Az utóbbi időben még nagyobb hangsúly került a szempillákra. A műszempillák reneszánszukat élik, mellettük pedig új szerek és módszerek jelennek meg, melyek dús, hosszú, egészséges szempillákat ígérnek. Ezek egyike a már számos kozmetikusnál elérhető 3D szempilla-hosszabbítás, melynek rajongótábora egyre nő.

Szálanként felhelyezett pillák

A 3D szempilla-hosszabbítás, melyet tartós szempilla-hosszabbításként is emlegetnek, merőben eltér a műszempilláktól. Míg utóbbi esetében soros vagy tincses műszempillát rögzítened ragasztóval a szemhéjra, addig a 3D hosszabbítás során szálanként helyeznek fel újabb és újabb pillákat a már meglévőkre. A ragasztás speciális anyaggal történik, és csak a még növekedésben lévő pillák kapnak pótlást, így garantált a 3D hosszabbítás tartóssága.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Ám ahogy a műkörmöknél, úgy a hosszabbított pillák esetében is szükség van "újratöltésre", mivel a szempillák természetes élettartama átlagosan 2 hónap - az időtartam természetesen egyénenként változhat -, ezután kihullanak, a rajtuk lévő pótolt pillával együtt. Lyukaktól, hézagoktól a szálak között azonban pótolt pillák mellett sem kell tartani, mivel a természetes szempillák cserélődése folyamatos. (A felhelyezett szálak pedig nem károsítják az eredeti szempillákat, mivel annyira könnyűek, hogy nem jelentenek számukra terhet.) Utántöltésre általában csak egy-másfél havonta van szükség, ha a körmödhöz és a hajadhoz hasonlóan a pilláid növekedése is átlagos gyorsasággal zajlik.

Észrevehetetlen, kényelmes, természetes - az előnyök

A 3D szempilla-hosszabbítás mellett szól, hogy az eredmény természetesen dús, szépen ívelt, hosszú szálú szempillasor - a 3D pillák esetében is lehetőség van ugyanis szín, méret és ív alapján választani -, mely kényelmes, könnyű viselet a szemhéjak számára is. Mivel a szálakat az eredeti szempillákra helyezik fel, a ragasztó nem érintkezik a bőrrel, így egészen elhanyagolható az esélye egy esetleges allergiás reakció fellépésének. Tartósságát bizonyítja, hogy a száradás után bátran sportolhatsz, úszhatsz, szaunázhatsz, nem kell attól tartanod, hogy a pillák leesnének.

Szempillaspirál, ár, felhelyezés - a hátrányok

A 3D szempilla-hosszabbításnak egyelőre túl sok hátrányáról nem tudunk, azon kívül, hogy például otthon nem végezhető: a speciális ragasztóanyag és a felhelyezés menete miatt csak tapasztalt szakember készítheti. Sajnos, a felragasztás időigényes, másfél-két órával számolni kell, attól függően, hogy hány szál felhelyezésére van szükség. Utóbbitól függ az ár is, mely 8000 és 15 000 forint között mozog nagyjából, de a pótlás ennél jelentősen olcsóbb.

Hátrány továbbá, hogy 3D szempilla-hosszabbítás mellett nem ajánlott a szempillaspirál gyakori használata - ha mégsem tudsz ellenállni neki, akkor kizárólag olyan típust használj ritkán, ami nem vízálló. A szempillákat ne mosd le olajos sminklemosóval, mert az feloldja a ragasztót, és ne is dörzsölgesd.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Jó tudni - hosszabbítás előtt és után

A 3D hosszabbításra úgy érkezz a kozmetikushoz, hogy előtte nem használtál aznap szempillaspirált és szemfestéket. A kezelés előtti néhány napban a szempillagöndörítőt is hanyagold.

A pillák felragasztását követő 48 órában ügyelj rá, hogy ne érje víz vagy pára a pillákat, csak így tud tökéletesen megkötni a ragasztó. Ne dörzsölgesd, és ne is piszkáld. 48 óra letelte után azonban folytathatod megszokott életmódot, akár uszodába is mehetsz, nem kell attól tartanod, hogy elveszíted gyönyörűen ívelt, hosszú pilláidat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.